Skoči na vsebino

3. navadna nedelja, 21. januar 2018

3. NAVADNA, 21. januar – EKUMENSKA NEDELJA

»Božja previdnost je hotela, da ima na poti k edinosti osrednje mesto molitev. To pomeni, da edinost ne more biti preprosto sad človeškega delovanja. Ni uresničljiva prek naših prizadevanj, niti ne moremo odločati o njeni obliki in času, ko bo uresničena, ampak si jo moramo pustiti podariti in dati prostor delovanju Svetega Duha. Edinost je predvsem Božji dar. Molitev je srce celotne ekumenske poti in mora ostati v središču.«
papež Benedikt XVI.

  • 15.00 – v naši cerkvi bo potekala revija mešanih pevskih zborov dekanije Ljubljana-Šentvid: 8 zborov bo zapelo vsak po eno božično in darovanjsko pesem – vabljeni!

ČETRTEK, 25. januar – Spreobrnitev apostola Pavla, sklep tedna ta edinost

SOBOTA, 27. januar

  • 8.00 – Škofijska klasična gimnazija vabi na DAN ODPRTIH VRAT: spoznali boste pouk na gimnaziji in številne obšolske dejavnosti!

4. NAVADNA, 28. januar – NEDELJA SVETEGA PISMA

  • 10.00 – pri maši sodelujejo veroučenci 8. razreda in starši
  • 16.00 do 18.00 naša župnija sodeluje na Svetopisemskem maratonu, ki bo letos potekal v kapeli Antonovega doma na Viču – vabljeni bogoslužni bralci in drugi ljubitelji Božje besede!
  • 19.00 – poje Mladinski zbor
Ob 20h bo v župnijski dvorani večer za odrasle z zanimivim gostom: prof. dr. Drago K. Ocvirk nam bo spregovoril O POMENU SVETE KNJIGE ZA KRISTJANE IN MUSLIMANE – povabite tudi oddaljene in neverujoče!

JANUAR – MESEC VERSKEGA TISKA

Redno prebiranje verskih revij, časopisov oz. krščanskih spletnih medijev nam pomaga rasti v veri in jo utrjevati. Sicer lahko naša vera hitro podleže pasivnosti, naveličanosti in raznim ideološkim skušnjavam, tako notranjim kot zunanjim. Osrednje mesto seveda zavzema Sveto pismo – naj nas vedno znova nagovarja in nam odpira globine božje ljubezni!

OTROCI so v adventni akciji skupaj s koledniki zbrali 690€, ki jih bomo poslali našim misijo-narjem v Afriko – Bog povrni darovalcem!

OD PLEČNIKA K PLEČNIKU
Na kulturni praznik, 8. februarja, vas vabimo na celodnevne ogled skritih Plečnikovih biserov: DOB – MENGEŠ – STRANJE – NEVLJE – KAMNIK. Strokovni vodja bo odličen poznavalec dr. Peter Krečič. Sv. mašo bomo obhajali v Nevljah, skupno kosilo pa bo v dobri domači gostilni. Cena za avtobusni prevoz, vodstvo, kosilo in “vstopnine” je 25€. Prijave sprejemamo v pisarni!