Skoči na vsebino

3. navadna nedelja, 22. januar 2017

3. NAVADNA, 22. januar – NEDELJA V EKUMENSKI OSMINI

»Kristusova ljubezen nas priganja«, da postanemu njegove priče… (2 Kor 5,14–20)

»Kristusova ljubezen nas priganja k temu, da molimo in da nam molitev da poleta za delo v prid edinosti med kristjani. Krščanska občestva in cerkve potrebujejo Božji dar sprave, ker je izvir življenja. Potrebujejo jo kot osnovo za skupno pričevanje v svetu: »…da bi bili vsi eno, kakor si ti, Oče, v meni in jaz v tebi, da bo svet veroval, da si me ti poslal« (Jn 17,21). Svet potre-buje oznanjevalce sprave, ki odstranjujejo stene, gradijo mostove, prinašajo mir in omogočajo življenje v imenu Jezusa Kristusa, ki nas je spravil z Bogom. Sveti Duh nam kaže pot, kako danes uresničiti spravo v njegovem imenu.«

(Iz priročnika za molitveno osmino 2017)

PONEDELJEK, 23. januar

  • 17.30 – ogled cerkve pod strokovnim vodstvom dr. Petra Krečiča

SREDA, 25. januar – spreobrnitev apostola Pavla, sklep molitvene osmine za edinost kristjanov

ČETRTEK, 26. januar

  • 14.00 – 16.00: branje Svetega pisma pri sv. Jožefu na Poljanah v okviru SP maratona – vabljeni vsi, ki radi berete ali poslušate Božjo besedo!

PETEK, 27. januar

  • 20.00 – zakonci sv. Janeza Pavla II.

SOBOTA, 28. januar

  • 8.00 – Škofijska klasična gimnazija v Šentvidu vabi na dan odprtih vrat: poleg pouka boste lahko spoznali številne obšolske dejavnosti!

4. NAVADNA, 29. januar – NEDELJA SVETEGA PISMA

  • 10.00 – pri maši sodelujejo veroučenci 5. razreda in njihovi starši, poje Župnijski zbor
    20.00 – sestanek glasbenikov

*  *  *

OTROCI so v adventni akciji skupaj s koledniki zbrali 630€, ki jih bomo poslali našim misijo-narjem v najbolj revnih deželah – Bog povrni darovalcem!

N A P O V E D N I K

  • POSTNO ROMANJE na Primorsko (Čedad, Stara gora nad Čedadom in Sveta Gora nad Gorico) bo v soboto, 11. marca 2017. Podrobne informacije in cena še sledijo.
  • LETOVANJE v Strunjanu bo letos takoj po koncu šolskega leta od 25. junija do 1. julija.
  • ROMANJE V FRANČIŠKOVO MESTO ASSISI za družine bo od 13. do 16. julija 2017 (vodi p. Marjan Čuden, prov. minister frančiškanov)