Skoči na vsebino

3. navadna nedelja, 24. januar 2016 – EKUMENSKA

3. NAVADNA, 24. januar – EKUMENSKA NEDELJA

  • 15.00 – dekanijsko srečanje članov ŽPS v Podutiku: jezuit p. Tomaž Podobnik nam bo spregovoril o izrednem letu usmiljenja – povabljeni tudi drugi verniki!
  • 19.45 – KONCERT Mešanega pevskega zbora KUD SCT pod naslovom: Pater noster – VABLJENI!

PONEDELJEK, 25. januar

  • 17.00 – biblična: Psalm 7

TOREK, 26. januar

  • 19.45 – verouk za odrasle: okrožnica papeža Frančiška: »Hvaljen, moj Gospod«

PETEK, 29. januar

  • 20.00 – tajništvo ŽPS

* * * * *

ZIMA ZA ŠIŠENSKE OTROKE: Družinski center Oaza in animatorji bodo pripravili 5-dnevne zimske počitnice v župniji (15.-19. februar) – prijavnice dobite pri katehetih!

Škofijska klasična gimnazija v Šentvidu vabi na DAN ODPRTIH VRAT v soboto, 30. januarja od 8h dalje – v živo boste lahko prisostvovali pouku in spoznali številne obšolske dejavnosti.

Kako biti usmiljen v letu usmiljenja?
– Opusti sarkazem, ta je nasprotje usmiljenja: »Postavi, GOSPOD, stražo k mojim ustom, čuvaj vrata mojih ustnic!« (Ps 141,3)
– Deli svoje stvari s tistimi, ki jih potrebujejo.
– Pokliči nekoga, ki je osamljen. To stori tudi če veš, zakaj je osamljen (se nadaljuje…)

4. NAVADNA, 31. januar – NEDELJA SVETEGA PISMA

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 7. razreda in njihovi starši
  • 19.00 – orgelska maša: Tina Poljanšek, dijakinja Konzervatorija za glasbo in balet iz razreda prof. Nine Frank bo izvedla nekaj stavkov Bachove Pastorale in Offertoire sur Deux Noëls francoskega skladatelja A. Guilmanta
  • 20.00 – katehetski svet

POSTNO ROMANJE na Reko, Trsat in Krk – sobota, 27. februarja

Začetek ob 6h v naši cerkvi, kjer prejmemo romarski blagoslov. Na Trsatu besedno bogoslužje in ogled cerkve. Nadaljevanje proti otoku in mestu Krk, kjer se seznanimo z njegovo zgodovino in delovanjem slovenskih škofov. V cerkvi spokorno bogoslužje in maša, morda še ogled samostana. Na romanje ste pova-bljeni vsi: od družin z otroki, preko mladih do starejših, da bi se srečale in povezale vse generacije našega občestva. Zato vabimo k pripravi z molitvijo in osebno žrtvijo pa tudi premišljevanjem: Se doživljam kot del občestva? Naslov romanja bo zato: SI Z MANO? (prim. Lk 24, 29). Prispevek: 15€ – za stroške prevoza in organizacije. Pred odhodom se bo mogoče prijaviti tudi na kosilo (do 10€) ali pa bo hrana iz popotne torbe. Prosimo za čimprejšnjo prijavo v župnijski pisarni!