Skoči na vsebino

3. nedelja med letom, 22. januar 2023

NEDELJA BOŽJE BESEDE

V Sloveniji že več desetletij v mesecu januarju obhajamo nedeljo Svetega pisma, pred dvema letoma pa je papež Frančišek uvedel praznovanje Božje besede za vso Cerkev.

king-james-bible

Predvsem Jezusove besede so besede življenja. To so prepoznali njegovi učenci, zato so ga pozorno poslušali in, kar je povedal, tudi zapisali. Radi berimo in premišljujmo Božjo besedo.

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo bodoči birmanci
  • 20.00 – sestanek glasbenikov (organisti, zborovodje); načrt dejavnosti do meseca junija

NADALJUJEMO MOLITVENO OSMINO ZA EDINOST KRISTJANOV in jo zaključimo v sredo, 25. januarja, na praznik spreobrnitve apostola Pavla.

Razmišljamo ob Božji besedi: »Naučite se delati dobro, skrbite za pravico!« Papež Janez Pavel II. je zapisal: »Nikoli se ne smemo navaditi na razkole, nikoli se sprijazniti z njimi.«


SREDA, 25. januar

19.45 – verouk za odrasle

ČLANI ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA in drugi sodelavci v župniji ste povabljeni na duhovni vikend od petka zvečer do nedelje popoldne (27.-29. 1.). Duhovni vikend bo v domu duhovnih vaj pri sv. Jožefu v Celju. Prijave do srede sprejema p. župnik.

4. NEDELJA MED LETOM, 29. januar

10.00 – družinsko mašo sooblikujejo otroci 4. letnika s svojimi starši

SEJA GOSPODARSKEGA SVETA (16. 1. 2023)

Gospodarski svet naše župnije ima 6 članov – tri ključarje in tri izbrane člane. Župniku so v pomoč pri vodenju gospodarskih dejavnosti.

Načrtovali so predvidene investicije v naslednjem obdobju.

  • V teku je izgradnja osebnega dvigala v samostanu.
  • Po temeljitem ogledu podstrešja cerkve sv. Jerneja ugotavljamo, da je treba streho na novo prekriti, nujno pa je treba tudi izdelati nove stopnice v zvoniku.
  • Leta 2026 bomo obhajali 800- letnico smrti sv. Frančiška in 100-letnico naše cerkve. Potrebno bo obnoviti cerkveno pročelje in zvonik. Za vsa ta dela potrebujemo finančna sredstva. Računamo na državno pomoč in darove vernikov. Na prve nedelje v mesecu bo poslej nabirka za obnovitvena dela.

Skupaj smo močni!