Skoči na vsebino

3. postna nedelja, 19. marec 2017

TEDEN DRUŽINE – razmišljanje za očete

»Otroci potrebujejo očeta, da prebrodijo težave odraščanja, zato naj si oče vzame čas zanje. Vsak večer naj se od otroka poslovi, se pogovori o minulem dnevu in zmoli z njim za lahko noč. Tako se bodo podrle pregrade, ki so nastale čez dan, izmenjala si bosta opravičila. Otroci morajo od njega slišati besede »Rad te imam«, da se bodo čutili ljubljene tudi od Boga. Oče je zgled spoštovanja  do žensk, zato naj ženo spoštuje, jo poljubi pred otroki in skupaj z njo moli. Ko otrok izusti prostaško besedo, mu mora jasno povedati, da to žali Boga. Uveljavi naj družinska pravila in poskrbi, da bodo otroci nosili posledice, če se jih ne bodo držali (izklopi naj npr. TV ali prepove video igre za en teden ali tudi mesec, če je potrebno). Kljub strogosti naj ima otroke rad z vsem srcem, njihovo življenje pa naj izroča Stvarniku.« (52 stvari, ki jih otroci potrebujejo od očeta, Jay Payleitner, oče 5 otrok)

3. postna nedelja, 19.3.2017

  • 18.30 – križev pot

SREDA, 22. marec

  • 18.30 – križev pot

PETEK, 24. marec

  • 18.30 – križev pot: 5. in 7. razred
  • 20.00 – zakonci sv. Janeza Pavla II.

SOBOTA, 25. marec – Gospodovo oznanjenje Mariji, praznične maše: 7h, 10h in 19h

premik-urePonoči premaknemo uro naprej!

 

 

 

4.   POSTNA NEDELJA, 26.3.

  • 8.30 – postni pridigar: p. Zdravko Jakop, nekdanji župnik
  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 5. razreda, poje Otroški zbor
  • 10.50 – v cerkvi: AKADEMIJA v čast Materi Božji ter vsem mamicam in očkom, ki jo bodo pripravili otroci pod vodstvom katehistinje Sonje Lomovšek
  • 11.30 – srečanje in kosilo za starejše in invalide, ki ga prireja Servis dobrote mladih
  • 20.00 – v postnem večeru za odrasle bomo gostili dr. Branka Kluna, profesorja filozofije, ki bo obogatil našo pripravo na Veliko noč s premišljevanjem: »ŽIVETI VERO, UPANJE IN LJUBEZEN«. Obvestite prijatelje in jih povabite v dvorano!

 

ZGODOVINA KRIŽEVEGA POTA

Postopoma so začeli svete kraje Jezusovega trpljenja obiskovati tudi verniki od drugod. Posebej živahno je postalo obiskovanje Jeruza-lema po Konstantinovi uzakonitvi krščanstva  l. 313. Najlepši zgled romanja je dala prav cesarjeva mati sv. Helena. Obiskala je vse kraje, kjer je stopal Jezus, in dala pozi-dati cerkev Božjega groba. Domov naj bi prinesla celo koščke križa, na katerem je umrl Odrešenik… (sledi nadaljevanje)