Skoči na vsebino

3. VELIKONOČNA NEDELJA, 26. april 2020

  • Verniki naj spremljajo prenos svete maše iz mariborske stolnice (TV SLO 2 ob 10h).
  • Vabljeni ste tudi k ogledu  nagovora nadškofa Zoreta (TV SLO 1 ob 11.20).

SPREJEMANJE MAŠNIH NAMENOV

Za naročanje svetih maš nas pokličite na 01/583-72-70 ali info@zupnija-siska.si. Dar v ovojnici s pripisom vrzite v nabiralnik pri vhodu. Namesto nabirk lahko za vzdrževanje župnije prispevate na TRR SI56-0201-3009-2375-635.

Bog vam povrni!

Teden molitve za duhovne poklice

V Sloveniji tradicionalno pred 4. velikonočno nedeljo poteka molitev za nove duhovniške in redovniške poklice. Zaradi nastalih razmer, ko ne moremo skupaj obhajati svete maše, bo obhajanje molitvenega tedna prestavljeno na  čas, ko bo to mogoče. Sicer pa smo vedno  povabljeni, da s to prošnjo pridemo pred Gospoda, tudi na to nedeljo Dobrega Pastirja.

Letošnje geslo je Duhovni poklic – zaklad v glinasti posodi. Apostol Pavel nas vse poziva, naj se zavedamo, da smo glina, torej slabotni, grešniki. Brez Božje moči ne moremo iti naprej, sila Boga je tista, ki rešuje, zdravi in nas znova postavlja na noge. Priznanje, da smo ranljivi, slabotni, krhki, grešniki je stvar ponižnosti in odprtosti za Božje. Samo tako bomo lahko sprejeli Gospodov zaklad. Na tak način bomo pripravljeni sprejeti tudi Gospodov klic in mu v veselju služiti!

PETEK, 1. maj – sv. Jožef Delavec, začetek šmarnične pobožnosti

Zgodbe za otroke Največji dar je napisala Marjeta Cerar. Gre za zgodbe dveh družin, ki se skupaj odpravita na počitnice…
Dr. Bogdan Dolenc pa je v zgodbah za odrasle strnil življenjepis sv. Janeza Henrika Newmana.

Letošnja šmarnična pobožnost je posebna priložnost, da se v Marijinem mescu toliko bolj izročimo njenemu varstvu!

Kako biti »domača Cerkev«?

»Kako pomembno je, da se mož in žena znata gledati v oči in se pogovarjati, zavedajoč se, da obstaja znotraj domačih zidov Prisotnost, ki izhaja iz njunega odnosa: to je Jezus. V tem času nas Gospod vabi, da bi se ponovno zbrali kot družine in skupaj molili, ob prižgani sveči, da bi se spominjali, da v tej stiski obstaja On, ki nas ohranja povezane in nas ima rad. Ko se  bomo znova vrnili v cerkve, se bomo še bolj zavedali Jezusove navzočnosti v vsakdanjem življenju. Za domače bogoslužje se zberemo v sobi, zmolimo enega od psalmov, drug drugega prosimo odpuščanja; nato preberemo nedeljski evangelij in izrazimo, kaj je Božja beseda prebudila v nas, oblikujemo prošnjo za potrebe družine, Cerkve in sveta. Ob koncu izročimo v Marijino varstvo našo in vse družine, ki jih poznamo.«
(kardinal Kevin Farrell)