Skoči na vsebino

30. navadna nedelja, 23. oktober 2016 – MISIJONSKA NEDELJA

30. NAVADNA, 23. oktober – MISIJONSKA NEDELJA

Ko smo danes povezani z verniki vsega sveta, naj bo naše srce odprto v molitvi in podpori našim misijonarjem, naj božji mir objema vse ljudi, naj blagoslov z nebes orosi vsa prizadevanja za pravičnejši in boljši svet. Bodimo bratje in sestre tukaj in sedaj, prižigajmo plamen veselja – plamen vere, upanja in ljubezni…

Oktet DESETI BRAT
19.00 – poje moški oktet DESETI BRAT, ki bo po maši izvedel krajši KONCERT slovenskih in tujih skladateljev – povabite še koga!

PONEDELJEK, 24. oktober

  • 17.45 – pevske vaje za Otroški zbor

TOREK, 25. oktober

  • 19.45 – verouk za odrasle

SREDA, 26. oktober

  • 20.15 – zakonci sv. Eme

PETEK, 28. oktober

  • 10.00 – 12.00: srečanje za MAMICE Z DOJENČKI – vabljene na klepet, druženje, deljenje izkušenj in koristnih nasvetov (dvorana)

*  *  *  *  *

pismaNOVEMBRSKA PISMA – na klopeh imate ovojnice z vloženimi listi, na katere lahko napišete imena vaših pokojnih.  Vključili jih bomo v daritev svete maše vsak dan v novembru. Že v naprej hvala za vaše darove, ki bodo namenjeni velikim stroškom ogrevanja cerkve!

Ponedeljek, 31. oktober

Romanje na SVETE VIŠARJE za Vičane in Šiškarje, duhovno spremstvo: p. Silvin in p. Pepi. Osebna vozila pustite na parkirišču v Žabnicah pri kabinski žičnici (ki v tem času ne obratuje!), sledi vzpon po romarski poti ali iz Ovčje vasi po cesti (začetek cca. ob 8h). Za vzpon potrebujete hribovske čevlje in traja 2-3h. Najbolj zgodnji in hitri pa se lahko vzpnejo še na Kamnitega lovca. Korak in odhod prilagodite svoji telesni pripravljenosti. Romanje bo ob vsakem vremenu. Na vrhu bo odprto vsaj eno gostišče. Pred cerkvijo se zberete vsaj do 11.30, kjer sledi romarsko druže-nje in odhod k sv. maši ob 12.00.

MARTINOVO ROMANJE –  v soboto, 12. novembra ob 7h bomo poromali na Slom (rojstna hiša bl. A. M. Slomška) in Ponikvo, kjer bo sv. maša v župnijski cerkvi sv. Martina; z avtobusom se bomo povzpeli na Goro Oljko in v čudoviti baročni cerkvi zapeli litanije; po  »Martinovi goski« pa bo v Polzeli ogled komende malteškega viteškega reda z muzejem – prispevek za prevoz, kosilo in vstopnine bo 25€. Prostih je le še 20 mest – pohitite!