Skoči na vsebino

30. navadna nedelja, 25. oktober 2015

NOVEMBERSKA PISMApismo

  • Na klopeh imate ovojnice z vloženimi listi, na katere lahko napišete imena vaših pokojnih. Vključili jih bomo v daritev svete maše vsak dan v novembru. Že v naprej hvala za vaše darove, ki bodo namenjeni velikim stroškom ogrevanja cerkve!
  • 20.00 – sestanek za zborovodje in organiste

PONEDELJEK, 26. oktober

  • 8.00 – začetek FRANČIŠKOVIH JESENSKIH POČITNIC, ki jih pripravljamo skupaj z Družinskim centrom Oaza. Ob igrah, petju in plesu bomo spoznavali življenje našega zavetnika sv. Frančiška Asiškega, ustvarjali v kuharski in drugih delavnicah, spoznali skritega gosta, se zabavali v zaigranih prizorih in odšli na krajši izlet v okolico Ljubljane.
  • V pisarni sprejemamo mašne namene že za mesec december!

TOREK, 27. oktober

  • 19.45 – verouk za odrasle ODPADE!

PETEK, 30. oktober

  • 17.00 – Mladinski zbor odhaja na pevsko-duhovni vikend v Vipavski križ
  • 18.00 – v cerkvi sv. Jerneja bo sveta maša za padle borce in vse žrtve vojne.

POBUDA Škofijske in Župnijske Karitas: »Manjša sveča, za sočloveka sreča«. Svečke Karitas so okolju prijazne, se popolnoma reciklirajo in gorijo z manj izpustov CO2. Ob Vseh svetih prižgite svečko Karitas in darujte za ljudi v stiski!

NEDELJA, 1. november – VSI SVETNIKI

  • Ob 17.30 se začne molitev rožnih vencev in po njej litanije Vseh svetnikov. Pokojnim lahko namenimo popolni odpustek, če (v prvih osmih dneh meseca novembra) obiščemo pokopališče, molimo zanje, gremo k sveti maši, prejmemo sv. spoved, obhajilo ter molimo Vero in Očenaš po papeževem namenu. Za pokojne, ki ste jih napisali v novembrskih pismih, bomo vsak dan meseca novembra darovali sveto mašo in molili rožni venec ob 18.30.
  • 20.00 – pridružili se bomo molitvi ljubljanske mladine v cerkvi Vseh svetih na Žalah

* * * * *

MARTINOVO ROMANJE
V soboto, 14. 11. se bomo ob 6.30 zbrali v naši župnijski cerkvi in romanje začeli z molitvijo za blagoslov poti. Potem se bomo odpravili v Maribor, kjer bomo obhajali sveto mašo v cerkvi, ki je edina posvečena Mariji, Materi Usmiljenja. Njej je papež Frančišek izročil sveto leto Božjega usmiljenja. Obiskali bomo še Plečnikovo Cerkev v Bogojini in Tropski vrt v Dobrovniku (nasad orhidej), romanje pa zaključili z Martinovo pojedino. Cena za prevoz in kosilo bo 28€. Vrnili se bomo do 21h. V avtobusu je le še 15 prostih mest – pohitite!