Skoči na vsebino

30. nedelja med letom, 23. oktober 2022

10.00Obhajanje zakonskih jubilejev!
Prisrčno pozdravljamo vse, ki se boste udeležili skupnega slavja, veselimo pa se tudi z vsemi, ki letos praznujete okrogle obletnice zakonske podaritve. Hvala vam za zgled zvestobe in požrtvovalnega služenja v vašem zakonu in v vaših družinah.

19.00mladinska maša, prepeva MPZ

PONEDELJEK, 24. oktober


19.00 – sveto mašo oblikujejo študenti iz FŠD, v dvorani sledi skupni večer za študente

TOREK, 25. oktober

slovenska zastava

Dan suverenosti, državni praznik

Dan suverenosti je praznik v Republiki Sloveniji, s katerim 25. oktobra obeležujemo enega ključnih dogodkov v procesu osamosvojitve Slovenije, dan, ko je po osamosvojitveni vojni zadnji vojak Jugoslovanske ljudske armade zapustil slovensko ozemlje

Naj vihrajo naše slovenske zastave!

SREDA, 26. oktober

king-james-bible

19.45 – p. Silvin vabi v učilnico I na katehezo za odrasle; sicer pa so te kateheze v Šiški 2. (p. Bernardin) in 4. sredo (p. Silvin), medtem ko so za Bežigradom v Metodovi sobi biblične kateheze (p. Miran) 1. in 3. sredo v mesecu.
Lepo vabljeni na obe lokaciji!

20.00srečanje za maturante in študente iz Šiške in Bežigrada (lahko se pridružijo tudi šišenski srednješolci): v primeru jasnega neba se z avtomobili odpravimo na Kurešček občudovat zvezdnato nebo in se priporočit Kraljici miru. Zaradi prevoza sporočite svojo udeležbo z SMS na: 031-444-117 (p. Ambrož).

Ob misijonski nedelji

Papež Frančišek je napisal poslanico: »Boste moje priče« – Klic vsem kristjanom, naj pričujejo za Kristusa.
To je središčna točka, srce Jezusovega učenja učencem glede njihovega poslanstva v svetu. Vsi učenci bodo Jezusove priče po zaslugi Svetega Duha, ki ga bodo prejeli. Kot taki bodo postavljeni po milosti, kamor koli bodo šli, kjer koli bodo. Kot je Kristus prvi poslani, torej Očetov misijonar (prim. Jn 20,21) in je kot takšen njegova »zvesta priča« (prim. Raz 1,5), tako je vsak kristjan poklican biti misijonar in Kristusova priča. In Cerkev kot skupnost Kristusovih učencev nima drugega poslanstva kot evangelizirati svet, ko pričuje za Kristusa. Identiteta Cerkve je evangelizirati.«

Spletna stran Misijonskega središča Slovenije najdete na naslovu: https://www.missio.si

Vsi darovi misijonske nedelje bodo podprli delo misijonarjev. Bog vam povrni za velikodušnost!

Mašni nameni v tem tednu