Skoči na vsebino

30. nedelja med letom, 25. oktober 2020

Priporočila Slovenske škofovske konference za  praznik Vseh svetih in Spomin vseh vernih rajnih v času epidemije

  1. Verniki naj zasebno ali s člani svoje družine obiščejo samo grobove v domači župniji oz. znotraj svoje statistične regije in tam molijo za rajne.
  2. Verniki naj med prazniki v domači župniji opravijo sveto spoved, prejmejo sveto obhajilo, darujejo za svete maše za pokojne, opravijo dobro delo in prejmejo odpustek.

3.  Škofje vabijo, da se na večer pred 1. in 2. novembrom ob 18h oglasijo zvonovi po župnijskih cerkvah ter povabijo k družinski in osebni molitvi za rajne (rožni venec). Predlog molitve bo objavljen na spletni strani Katoliške cerkve v Sloveniji: https://katoliska-cerkev.si.

PREDPRAZNIČNA SPOVED v kapeli ŽMB

Ves teden bomo na razpolago za spoved in sveto obhajilo ob 7h in 19h, dodatno pa še v petek, soboto in nedeljo od 18h do 19h.
Posebej vabimo k spovedi družine z otroki (od 4. razr.), da pridejo ob istih dnevih, torej  v petek, soboto in nedeljo od 17h do 18h.

NEDELJSKE NABIRKE

Za prejšnjo nedeljo nakažite dar na Misijonsko središče Slovenije, TRR: SI56 0201 4005 1368 933, namen: Misijonska nedelja 2020, koda: CHAR, ref: 249807, Kristanova 1, 1000 Ljubljana.Sicer pa imate 3 možnosti, da darujete za potrebe župnije: v košaro pred oltarjem pri obhajilu, v nabiralnik pri vhodu v župnišče (ne v nabiralnike, ki so v cerkvi za druge namene!) ali  na župnijski TRR (desno spodaj) – Bog povrni!

VSI SVETI, 1. november

NOVEMBRSKA PISMA –  na mizi pri vhodu vas čakajo bele ovojnice z listi, na katere napišete imena  pokojnih.  Vključili jih bomo v daritev svete maše vsak dan v novembru. Vaši darovi so za ogrevanje cerkve in učilnic!

MANJŠA SVEČA, ZA SOČLOVEKA SREČA

Karitasove sveče se reciklirajo, da varujemo okolje. Sveč ne prodajamo, temveč zbiramo prostovoljne prispevke za ljudi v stiski. Priporočeni dar je 1 €. Sveče so na voljo zadaj pri kiosku in ob verskem tisku.


»Vsi ves čas svojega življenja stopamo po ostrini med tu in onstran, med življenjem in smrtjo. Prikličimo si to resnico v spomin! Ne za strah. Za pogum in v zaupanje, da bomo znali  pravilno vrednotiti trenutke, ki jih živimo. Človek ne umre zaradi smrti, ampak zaradi novega življenja. Temu se pravi: umrješ, da živiš…«   (dr. Anton Trstenjak)

Mašni nameni v tem tednu