Skoči na vsebino

30. nedelja med letom, 27. oktober 2019

PONEDELJEK, 28. oktober

V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca december in januar!

ČETRTEK, 31. oktober – četrtek pred 1. petkom

  • 18.00 – molitvena ura za nove duhovniške in redovniške poklice

PETEK, 1. november – VSI SVETI, svete maše po nedeljskem urniku (razen ob 11h)

  • 17.45 – rožni venec in litanije Vseh svetnikov

Pokojnim lahko namenimo popolni odpustek, če obiščemo pokopališče, gremo k sveti maši, prejmemo spoved, obhajilo ter molimo Vero in Očenaš po papeževem namenu. Za priporočene pokojne bomo vsak dan darovali sveto mašo in molili rožni venec ob 18.25.

  • 19.50 – odhod mladine na molitveni večer, ki bo v cerkvi Vseh svetih na Žalah; ob koncu molitve bo priložnost, da mladi obiščejo grobove svojcev in prijateljev. Večer se bo zaključil z druženjem ob čaju.

SOBOTA, 2. november – Spomin vernih rajnih

  • 6.00 – rožni venec za vse pokojne, ki  še hrepenijo po Božjem odpuščanju!

31. NAVADNA, 3. november – ZAHVALNA NEDELJA

 NABIRKA bo za pokritje stroškov stranskih cerkvenih vrat. V septembru in oktobru ste prispevali 2.085€, zbrati moramo še 2.140€ – hvala! 

  • 10.00 – družinsko mašo oblikujejo veroučenci 6. razreda

pismaNOVEMBRSKA PISMA – na klopeh imate ovojnice z vloženimi listi, na katere napišete imena pokojnih.   Vaši darovi bodo namenjeni visokim stroškom ogrevanja cerkve!

karitas»Manjša sveča, za sočloveka sreča«

Pobuda Škofijske Karitas je namenjena ljudem v stiski. Sveče so iz bele plastike in se reciklirajo. Priporočeni dar  1,20 € vrzite v škatlo na mizici!

 

OGLED RAZSTAVE »Plečnik in sveto«
V soboto, 9. novembra ob 17h nas bo dr. Peter Krečič brezplačno vodil po razstavi Plečnikovih sakralnih posod, ki so na ogled v Mestnem muzeju. Zberemo se ob 16.45 pred muzejem, Gosposka 15.

»Vsi ves čas svojega življenja stopamo po ostrini med tu in onstran, med življenjem in smrtjo. Prikličimo si to resnico v spomin! Ne za strah. Za pogum in v zaupanje, da bomo znali  pravilno vrednotiti trenutke, ki jih živimo. Človek ne umre zaradi smrti, ampak zaradi novega življenja. Temu se pravi: umrješ, da živiš…« (dr. Anton Trstenjak)