Skoči na vsebino

31. NAVADNA NEDELJA, 4. november 2018 – ZAHVALNA NEDELJA

ISKRENA ZAHVALA članom Župnijskega pastoralnega sveta, s katerimi skupaj načrtujemo dogodke v župniji; hvala katehistinjam, katehetom in animatorjem, ki si prizadevate za rast vere v naših najmlajših; molilcem rožnega venca; s. Angelini za oltarne prte in cerkveno perilo, krasilkam s. Marinki in sodelavkam za lepoto bogoslužnega prostora, ge. Anici Grobovšek za ljudsko petje in pomoč v zakristiji; nadalje ministrantom, bralcem, organistom, zborovodjem ter pevcem otroškega, mladinskega in odraslega zbora. Posebno zahvala v imenu ubogih gre sodelavcem Karitas. Hvala tudi našemu kuharju, hišniku in vrtnarju g. Arpadu ter perici in čistilki ge. Šemsi. Nazadnje pa se s sobrati zahvaljujem vsem, ki nam pomagate vzdrževati cerkvene in samostanske prostore ter podpirate naše pastoralno delo. Naj vas Gospod obilno nagradi!

  • 20.00 – katehetski svet

PETEK, 9. november

  • 17.00 – Frančiškovi otroci in animatorji
  • 20.00 – tajništvo ŽPS

SOBOTA, 10. november

  • 7.00 – preko Ljubelja se bomo podali do Gospe svete, si ogledali vojvodski prestol, obiskali krško stolnico sv. Eme, nazaj grede pa še galerijo Franceta Goršeta v Svečah. Prihod nazaj do 19h. Prispevek za prevoz in kosilo: 35€. Obvezna osebna izkaznica ali potni list! Imamo še 25 prostih mest – prijavite se, prosim, čimprej!
  • 9.00 – srečanje dramske skupine v pripravi na Miklavževo igro pod vodstvom katehistinje Sonje: vabilo velja dosedanjim in novim članicam članom! (spodnja učilnica)

32. NAVADNA NEDELJA, 11. november

Nabirka
NABIRKA te nedelje bo (po dveh mesecih) znova namenjena obnovi načetega pročelja cerkve, predračun še ni znan. Bog povrni! Obvestite se, prosimo, med seboj, da ne bo nepotrebnih razočaranj – hvala za razumevanje! Ljubljana, 7. maj 2018
  • 10.00 – pri družinski maši bo PREDSTAVITEV 28 bodočih PRVOOBHAJANCEV, sodelujejo njihovi starši in Otroški zbor

FINANČNO STANJE

Redne nedeljske nabirke se iz leta v leto vztrajno manjšajo,  tako da uspemo komaj poravnavati sprotne stroške vzdrževanja cerkve in župnijskih prostorov, kaj šele da bi uspeli kaj prihraniti za večja obnovitvena dela. Zato se priporočamo vaši velikodušnosti!

PLEČNIK IN SVETO

V Plečnikovi hiši v Trnovem si lahko ogledate razstavo o najglobljih izvirih Plečnikovega ustvarjanja; izpostavljen je tudi pomen naše šišenske cerkve v njegovem iskanju idealnega liturgičnega prostora…