Skoči na vsebino

31. nedelja med letom, 1. november 2020 – VSI SVETI

VSI SVETI, 1. november

PONEDELJEK, 2.11. – Spomin vernih rajnih

NOVEMBRSKA PISMA –  na mizi pri vhodu v cerkev so bele ovojnice z listi, na katere napišete imena  pokojnih.  Vključili jih bomo v daritev svete maše v samostanski kapeli vsak dan v novembru. Vaši darovi so za ogrevanje cerkve in učilnic!

Življenje ima prednost pred ideologijo in bojem za oblast

»Papež sv. Janez Pavel II. je že pred desetletji svaril pred nevarnostjo kulture omalovaževanja človekovega življenja, ki jo je poimenoval »kultura smrti«. Žal se ta kultura vedno bolj razrašča tudi v naši domovini in ob prazniku Vseh svetih, ki nam govori o zmagi življenja nad smrtjo, želimo na to še posebej opozoriti. V dneh, ko dobiva širjenje virusa covid-19 nove razsežnosti in se je treba na vseh ravneh družbe soočiti z izjemno težkim stanjem, v Komisiji Pravičnost in mir podpiramo vse, ki se na različnih ravneh trudijo z nadčloveškimi napori, da rešijo zdravje in življenje sodržavljanov. Zlasti mislimo na zdravstvene delavce, civilno zaščito, gasilce, policiste, inšpektorje, številne uradnike in vlado. Deležni so naše globoke hvaležnosti in spoštovanja. Hkrati pa zaskrbljeno opažamo, da del slovenske opozicijske politike veliko več truda in naporov vlaga v to, kako bi se znova dokopala do oblasti, kakor da bi sodelovala pri reševanju zdravja in življenja državljanov. To je v takšnih razmerah sprevržena politična praksa, ker v ospredje ne postavlja človeka in skupnega dobrega, temveč interese določenih skupin…«
Izjava Komisije Pravičnost in mir pri SŠK

PETEK, 6. november – DAN POSTA IN MOLITVE

Slovenski škofje nas vabijo, da ta dan molimo in se postimo za prenehanje epidemije. Naša molitev naj bo tudi znamenje solidarnosti z bolniki, njihovimi svojci in zdravstvenimi delavci!

32. NAVADNA, 8. november – ZAHVALNA NEDELJA


KARITASOVE SVEČE se reciklirajo, da varujemo okolje. Sveč ne prodajamo, temveč zbiramo prostovoljne prispevke za ljudi v stiski. Priporočeni dar je 1 €. Na voljo so pri kiosku in ob verskem tisku.

NEDELJSKE NABIRKE

V času, ko ni svetih maš z verniki, lahko za potrebe župnije darujete: v košaro pred oltarjem pri obhajilu, v nabiralnik pri vhodu v župnišče (ne v nabiralnike v cerkvi!) ali  na župnijski TRR (desno spodaj) – Bog povrni!


Vse je večno, kar nastane,
rojstvo je močnejše od smrti,
vztrajnejše od obupa
in samote,
silnejše od hrupa in greha,
slovesnejše od zavrženosti.

Nikoli ne bom prenehal biti.
Nikoli.

Amen.

Edvard Kocbek, Molitev

Mašni nameni v tem tednu