Skoči na vsebino

31. nedelja med letom, 3. november 2019 – ZAHVALNA NEDELJA

31. NAVADNA, 3. november – ZAHVALNA NEDELJA

ISKRENA ZAHVALA članom Župnijskega pastoralnega sveta, s katerimi skupaj načrtujemo dogodke; hvala katehistinjam, katehetom in animatorjem, ki si prizadevate za rast vere v naših najmlajših; molilcem rožnega venca; hvala sestram frančiškankam za oltarne prte, cerkveno perilo, krašenje in orglanje; hvala tudi drugim krasilkam, ki skrbite za lepoto cerkve; ge. Anici Grobovšek za ljudsko petje in pomoč v zakristiji; nadalje ministrantom, bralcem, organistom, zborovodjem ter pevcem otroškega, mladinskega in odraslega zbora. Posebno zahvala gre sodelavcem Karitas. Hvala tudi naši novi gospodinji ge. Ani ter perici in čistilki ge. Šemsi. Nazadnje se s sobratoma zahvaljujem vsem, ki nam pomagate vzdrževati cerkvene in samostanske prostore ter podpirate naše delo. Naj vas Gospod obilno nagradi!

PETEK, 8. november

  • 20.00 – tajništvo ŽPS

SOBOTA, 9. november

  • 9.30 – za čiščenje cerkve so na vrsti starši 3. razreda skupaj z otroki

 

OGLED RAZSTAVE »Plečnik in sveto«
16.45 – Mestni muzej, Gosposka 15: vabljeni na OGLED RAZSTAVE »Plečnik in sveto«, po kateri nas bo brezplačno vodil  poznavalec Plečnikovega življenja in dela dr. Peter Krečič. Videli bomo 33 primerkov sakralnega posodja (tudi 4 iz Šiške!), ki so bili poleti razstavljeni v Vatikanskih muzejih, poleg tega pa še novi predstavitveni film o njegovih najbolj monumentalnih stvaritvah.

32. NAVADNA NEDELJA, 10. november

  • 10.00 – pri družinski maši se bo predstavilo 21 PRVOOBHAJANCEV, poje OPZ – podprimo z molitvijo njihove družine v pripravi na zakra-menta svete spovedi in obhajila!
20.00 – nedeljski večeri z gosti: »Delovanje slovenskih frančiškanov med izseljenci v Egiptu« – doktorski študent na Teološki fakulteti Nik Trontelj nam bo ob projekciji slikovnega gradiva predstavil pastoralno in socialno delo  naših patrov in šolskih sester sv. Frančiška med več tisoč slovenskimi dekleti in ženami, ki so bile gospodinjske pomočnice v Aleksandriji in Kairu ob koncu 19. in začetku 20. stoletja. Večer bodo glasbeno obogatile flavtistke tria Traverso – prisrčno vabljeni!

STARA CERKEV sv. Jerneja bo na prošnjo ljubljanske Nadškofije in Grkokatoliške župnije iz Metlike, ki jo vodi oče Mihajlo Hardi, po več desetletjih znova dana v uporabo za vzhodni obred  enkrat mesečno ob nedeljah popoldne za njihove vernike iz Ljubljane in okolice.