Skoči na vsebino

32. NAVADNA NEDELJA, 12. november 2017

32. NAVADNA NEDELJA, 12. november 2017

  • 15.00 – župnija Sora: srečanje za člane ŽPS dekanije Lj.-Šentvid, na katerem bo dr. Katarina Kompan Erzar spregovorila o prenosu vere v družini – odprto za vse!

PONEDELJEK, 13. november

  • V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca december in januar!
  • 20.00 – seja ŽPS

SREDA, 15. november

  • 18.00 – sestanek za starše 6. razreda

SOBOTA, 18. november

  • 9.30 – za čiščenje cerkve in učilnic so na vrsti veroučenci 6. razreda in njihovi starši
  • 10.00 – duhovna obnova za sodelavce Karitas ljubljanskih frančiškanskih župnij, ki jo bo vodil p. Zdravko Jakop – vabljeni vsi, ki želite poglobiti svoje duhovno življenje!

33. NAVADNA NEDELJA, 19. november

  • 10.00 – družinsko mašo oblikujejo veroučenci 4. raz-reda in njihovi starši
  • 14.30 – srečanje skupnosti Vera in luč
V nedeljo, 19. novembra ob 20h nas bo obiskal prof. dr. Stane Granda in nam predstavil lik dr. Janeza Evangelista Kreka, velikega narodnega in socialnega buditelja Slovencev – pridružite se nam v dvorani!
JUBILEJU NAPROTI - »Pot do Plečnikove cerkve v Šiški«
»Šišenska cerkev je izpopolnjevala svojo podobo po zamislih arhitekta Plečnika še v naslednjih letih (oltar sv. Antona Padovanskega, klopi in lestenci) in v povojnem času (zlasti krstilnica in kapela Žalostne matere božje), a bistvena podoba cerkve, za katero so se začeli prizadevati že leta 1908 in jo gradili od leta 1925 naprej, se ni spremenila. Spreminjala pa se je podoba župnijske skupnosti, ki je zrasla iz srenje, zbrane okoli podružnice sv. Jerneja, ter doživljala razmah kraja, ki je iz vasi postal del Ljubljane. Duhovni rezultati velikih naporov množice tistih, ki so postavljali cerkev »Bogu v čast in ljudem v korist« in tistih, ki so tu gradili živo Cerkev, pa večidel ostajajo zastrti našim očem. Na svoj način tudi o tem pričuje cerkev sv. Frančiška – spomenik Plečnikove arhitekture in darežljivosti skromnih dobrotnikov.« (B. Šuštar, Mohorjev koledar 1990)