Skoči na vsebino

32. NAVADNA NEDELJA, 6. november 2016 – ZAHVALNA NEDELJA

drevo-zahval»TEBE BOGA HVALIMO« za mojstra Plečnika in naše prednike, frančiškane, tretjerednike in ostale dobrotnike, ki so nam pred 90 leti zgradili tako veličastno svetišče!

Hvala katehistinjam in katehetom ter voditeljem in animatorjem skupin, ki si prizadevate za utrditev vere v naših najmlajših; molilcem rožnega venca; Bog lonaj s. Angelini, ki skrbi za oltarne prte in cerkveno perilo, krasilkama ge.  Marici in s. Marinki za lepoto bogoslužnega prostora, ge. Anici Grobovšek za ljudsko petje in pomoč v zakristiji; nadalje ministrantom, bralcem, organistom in zborovodjem ter pevcem otroškega, mladinskega in odraslega zbora. Posebno zahvala v imenu ubogih gre sodelavcem Karitas.

Hvala tudi našemu kuharju, hišniku in vrtnarju g. Arpadu. Nazadnje pa se s sobratoma zahvaljujem vsem, ki nam pomagate vzdrževati cerkvene prostore ter podpirate naše pastoralno delo. Naj vas dobri Bog obilno nagradi za vašo velikodušnost!

p. Gregor Kos, žup. upr.

PONEDELJEK, 7. november

  • 10.00 – sestanek župnijske Karitas – vabljeni dosedanji in novi sodelavci!
  • 11.00 – v pisarni sprejemamo mašne namene za december in januar

PETEK, 11. november

  • 18.00 – VIČ: pri večerni sv. maši bo pel EKUMENSKI MOŠKI ZBOR (Beograd). Zbor sestavljajo katoliški in pravoslavni pevci, ki s petjem pričujejo za edinost kristjanov. Pojejo liturgične in druge pesmi vzhodne in zahodne krščanske tradicije. Po maši jih boste lahko pobliže spoznali v medsebojnem pogovoru!
  • 20.00 – tajništvo ŽPS

SOBOTA, 12. november

  • 7.00 – odhod avtobusa na Martinovo romanje (pred cerkvijo) – mesta so že zasedena!
  • 10.00 – 12.00: ustvarjalne delavnice za otroke in prvo srečanje dramske skupine, vodi katehistinja Sonja z animatorji (dvorana)

3. NAVADNA NEDELJA, 13. november

  • 9.30 – pevske vaje za OPZ
  • 10.00 – pri družinski maši se nam bo predstavilo 25 letošnjih prvoobhajancev, ki se pripra-vlja na prejem zakramentov spovedi in obhajila
  • 20.00 – katehetski svet

*  *  *  *  *

V KIOSKU so vam na voljo jubilejne razglednice (posamič ali v kompletu) s Plečnikovimi barvnimi lestenci in drugimi detajli iz naše cerkve, na drugi strani pa so njegove kratke misli o življenju, veri in umetnosti – z nakupom boste lahko razveselili svoje oddaljene sorodnike in prijatelje ter na ta način prispevali sredstva, ki jih potrebujemo za obnovo.