Skoči na vsebino

32. nedelja med letom, 10. november 2019

VABILO NA KULTURNI VEČER
Ob 20.00 – nedeljski večeri z gosti: »Delovanje slovenskih frančiškanov med izseljenci v Egiptu« – doktorski študent na Teološki fakulteti Nik Trontelj nam bo ob projekciji slikovnega gradiva predstavil pastoralno in socialno delo  naših patrov in šolskih sester sv. Frančiška med več tisoč slovenskimi dekleti in ženami, ki so bile gospodinjske pomočnice v Aleksandriji in Kairu ob koncu 19. in začetku 20. stoletja. Večer bodo glasbeno obogatile flavtistke tria Traverso – prisrčno vabljeni!

PONEDELJEK, 11. november

  • 10.00 – sestanek sodelavcev Karitas
  • 20.00 – seja ŽPS

SOBOTA, 16. november

  • 8.30 – z mladinsko skupino se bomo odpravili na izlet v gozd v okolici Ljubljane, kjer bomo nabirali mah za cerkvene jaslice in utrjevali medsebojne vezi

33. NAVADNA NEDELJA, 17. november

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 2. razreda in njihovi starši
  • 11.00 – srečanje dramske skupine v pripravi na Miklavževo igro pod vodstvom katehistinje Sonje: vabilo velja dosedanjim in novim članicam članom! (spodnja učilnica)
  • 14.30 – srečanje in sveta maša za skupnost Vera in luč (Frančiškova dvorana)
  • 20.00 – katehetski sestanek

*  *  *  *  *

PASIJONSKE IGRE »OBERAMMERGAU 2020«

S sosednjim župnikom p. Andražem Arkom sva se odločila, da (skupaj z agencijo Turtur) organizirava 3-dnevno romanje (25. – 27. junij 2020) v bavarsko vasico Oberammergau, kjer domačini vsakih 10 let zaigrajo Pasijon – po zaobljubi iz l. 1634, ko so bili rešeni kuge. Predstava traja 5 ur, vmes pa je daljši odmor za kosilo. Vstopnice so primerne častitljivi starosti dogodka ter dovršenosti kostumov in scene (135€), skupni strošek romanja (2 hotelski nočitvi s polpenzionom) pa bo 485€ – zato začnite varčevati že sedaj!

STARA CERKEV sv. Jerneja bo na prošnjo ljubljanske Nadškofije in Grkokatoliške župnije iz Metlike, ki jo vodi oče Mihajlo Hardi, po več desetletjih znova dana v souporabo za vzhodni obred  (enkrat mesečno ob nedeljah popoldne), ki se ga bodo udeleževali njihovi verniki iz Ljubljane in okolice.

NABIRKA ZA MISJIJONE

Na misijonsko nedeljo, 20. oktobra se je v pušici nabralo 1.522€, kar je dvakrat večji znesek kot običajno! Vaše darove bomo nakazali Misijonskemu središču Slovenije, ki jih bo poslal misijonarjem po svetu za razne dobrodelne projekte – Bog  povrni!