Skoči na vsebino

32. nedelja med letom, 7. november 2021

Za vstop v cerkev in sodelovanje pri bogoslužju so obvezni PCT pogoji – pri sebi morate imeti ustrezno potrdilo na papirju ali telefonu! Med bogoslužjem moramo še vedno nositi maske!

Nadškofova zahvala ob zahvalni nedelji

nadškof Stanislav Zore

»Papež  Frančišek  med  tri  pomembne besede kristjanovega življenja poleg besed prosim in oprosti uvršča tudi besedo hvala. Zakaj sta zahvala in hvaležnost tako pomembni? V hvaležnosti se nam začne razodevati obdarovanost našega  življenja.

V tem letu smo doživljali stisko  in  trdoto  epidemije.  Ta  nepovabljeni  gost  je  že toliko časa med nami, da smo se ga naveličali in nam  preseda.  Zato  se  morda  vprašujemo,  komu  in  za kaj naj bi se zahvaljevali. Morda si kdo še vedno briše solze zaradi smrti v družini ali  pa  še  vedno  čuti  posledice,  ki  jih  je v njegovem  telesu pustila bolezen…Sam bi se rad zahvalil najprej vsem, ki ste v tem času zoreli v dobrem. Niste se naveličali, ampak je vaše srce postajalo vedno bolj čuteče do ljudi  okoli  vas.  Rad  bi  se zahvalil vsem  tistim,  ki  ste  bili  v tem času poklicani pomagati drugim zaradi svoje službe, pa ste znali odložiti uradnost in ste ljudem v stiski pokazali pozoren pogled in spodbuden nasmeh, pomirjajočo  besedo.  Rad bi se zahvalil očetom in mamam, ki ste bili v tem času dvojno ali celo trojno obremenjeni. Čeprav je bilo zahtevno, ste svojim otrokom pomagali skozi čas preizkušnje. Rad bi se zahvalil tudi vam, dragi bratje duhovniki in redovniki, drage sestre redovnice, ki ste v tem času pomnožili molitve, podaljšali ure pred tabernakljem in po navdihovanju Svetega Duha  najdevali vedno nove načine, kako prihajati k ljudem. V vaših molitvah in iznajdljivosti nas je obiskoval dobri Bog.«

msgr. Stanislav Zore OFM

PONEDELJEK, 8. november

Ves teden bo potekala prenova orgelskega računalniškega sistema, zato pri mašnih pesmih ne bo spremljave!

11.00 – v pisarni sprejemamo mašne namene  za meseca december in januar!

20.00 – ustanovna seja  Župnijskega pastoralnega sveta za mandatno obdobje 2021-26.

Dnevni red:
1. Sinodalnost v župniji
2. Adventni čas
3. Priprava na novo mašo

SOBOTA, 13. november

8.30 – z ministranti in mladinci se bomo odpravili po mah za cerkvene jaslice

33. NAVADNA NEDELJA, 14. november

10.00 – pri družinski maši bodo sodelovali veroučenci 3. razreda in njihovi starši

Mašni nameni v tem tednu