Skoči na vsebino

33. navadna nedelja, 15. november 2015

  • 14.30 – srečanje s sveto mašo za skupnost Vera in luč, ki združuje osebe s posebnimi potrebami ter njihove sorodnike in prijatelje – lahko se pridružite tudi novi!

Vabilo k 40-dnevni molitvi pred referendumom o družini

»Pred nami je 40 dni do referenduma, na katerem bomo odločali o spornem družinskem zakoniku. Ta zakonik je proti temeljni člove-kovi pravici do ugovora vesti, nasprotuje pravici staršev do vzgoje otrok v skladu s svojim prepričanjem in pravici do svobodnega izpovedovanje vere. Ali bomo dovolili ukinitev tisočletne zakonske zveze žene in moža? Ali bomo mamo in očeta javno in zakonsko razglasili za dve otroku nepotrebni osebi? Gre za tako nerazumne in krivične zahteve ter neve-rjetno močne medijske, poli-tične in finančne pritiske, ki jih samo s človeškimi močmi ne moremo zdržati. To je v resnici vsiljeni duhovni boj, v katerem je mogoče uspeti le, če bomo podkrepljeni z gorečo in vztrajno molitvijo. Vse verujoče vabimo, da v naslednjih 40 dneh darujete svoj post, svoje trpljenje in stiske za spoštovanje mame in očeta ter najbolj temeljnih pravic otrok. Prav posebej prosimo za molitev rožnega venca doma, po župnijah, molitvenih skupinah. Zgledujmo se po naših babicah in dedkih, prababicah in pradedkih, ki so molili na kolenih in z rožnim vencem v roki. Naša prizadevanja izročamo v varstvo Matere Marije Pomagaj, Kraljice našega naroda in sv. Jožefa, varuha družin in slovenskih dežel!«

Civilna iniciativa »Za otroke gre!«

PONEDELJEK, 16. november

  • V pisarni sprejemamo mašne namene za mesec januar!

TOREK, 17. november

  • 19.45 – verouk za odrasle: »Plečnikovo življenje (3.)«

SOBOTA, 21. november

  • 17.30 – srečanje Frančiškovega svetnega reda (starejši)

34. NAVADNA, 22. november – NEDELJA KRISTUSA KRALJA

  • 10.00 – pri družinski sv. maši sodelujejo veroučenci 2. razreda in njihovi starši
  • To nedeljo goduje sv. Cecilija, zavetnica cerkvene glasbe, zato bodo pri 10. maši prepevali vsi trije pevski zbori: otroški, mladinski in župnijski – pevce po maši vabimo na pogostitev in druženje v dvorano!

SVETI MIKLAVŽ bo obiskal naše otroke (od 3. leta do vključno 3. razreda!) v soboto, 5. decembra ob 16h v župnijski dvorani. Če želite, da bi vaš otrok prejel darilo, ga prijavite s prijavnico, ki jo dobite v župnijski pisarni ali na spletni strani. Prijave za darila bomo zbirali do ponedeljka, 30. novembra!

* * * * *
V KIOSKU lahko kupite Marijanske koledarje (2€) in novo knjigo Tvitanje z Bogom nizozemskega spreobrnjenca, duhovnika Michela Remeryja.