Skoči na vsebino

33. nedelja med letom, 13. november 2022

  • 10.00 – PREDSTAVITEV PRVOOBHAJANCEV
  • 19.00 – poje mladinska vokalna skupina
  • 20.00 – sestanek katehetov in katehistinj; načrtujemo delo za prihodnja dva meseca

SREDA – 16. november

19.45 – VEROUK ZA ODRASLE – za Bežigradom

SOBOTA – 19. november ob 19h

p. Franci Pivec

Spominska maša za + p. Francija Pivca in + p. Lavrencija Anžela; po maši druženje v dvorani.

p. Lavrencij Anžel

34. NEDELJA MED LETOM – 20. november NEDELJA KRISTUSA KRALJA VESOLJSTVA


S praznikom, ki je posvečen poveličanemu Jezusu, končujemo cerkveno leto. Bogu se bomo zahvalili za preteklo bogoslužno dogajanje v našem občestvu tudi z navdušenim petjem zahvalne pesmi.


miklavz


SVETI MIKLAVŽ bo obiskal otroke v nedeljo, 4. decembra, ob 17. uri. Napovedal je, da se bo z otroki srečal v lepi in mogočni Plečnikovi cerkvi. Starši lahko prijavite otroke v petek, 18. 11., med 17.00 in 18.30 ter v nedeljo, 20.11., po družinski maši ob 10. uri. Prispevek za darila je 15 evrov.


CERKVENI KLJUČAR g. STANKO CANKAR se je upokojil in se odločil, da bo sodeloval pri skrbi za našo cerkev in prevzel službo mežnarja. Njegova naloga je pomagati duhovnikom, pripraviti vse potrebno za maševanje, pobiranje darov med mašo, pospravljanje po maši, prižiganje in ugašanje sveč … Zaenkrat bo to delo opravljal ob nedeljah dopoldne. Bogu hvala, njegovi soprogi, ki ga v tej odločitvi sprejema, in seveda njemu, ki je pripravljen služiti občestvu na ta praktični način.


DVIGALA so v vseh višjih zgradbah zelo dobrodošla, ker so za mnoge starejše edina možnost, da še lahko poskrbijo zase. Tudi v našem samostanu se patri staramo. Odločili smo se, da bomo dostop do drugega nadstropja, kjer so naši bivalni prostori, premostili z montažo primernega dvigala. Zaupamo, da nas boste v teh prizadevanjih po svojih močeh podprli. Načrti so že v izdelavi. Z deli naj bi začeli kmalu.


Mašni nameni v tem tednu