Skoči na vsebino

33. nedelja med letom, 15. november 2020

Nova navodila SŠK za preprečevanje epidemije
(stanje: 13. november 2020)

Slovenski škofje pozivamo duhovnike in vernike, da spoštujejo ukrepe Vlade RS o začasni delni omejitvi gibanja in prepovedi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb ter do preklica upoštevajo spodnje ukrepe:

1. Škofje vabimo vse vernike, naj okrepijo molitev za zdravje, bolnike, zdravstvene delavce in blagoslov našega naroda.

2. Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane.

3. Verniki naj nedeljske svete maše spremljajo po medijih (ob 10h na RTV Slovenija oziroma Radiu Ognjišče), prejmejo duhovno obhajilo, posvetijo čas molitvi, branju Božje besede oziroma dobrim delom.

4. Prejem svetega obhajila (izven maše) je možen le po predhodnem dogovoru: posamično, enemu verniku oziroma eni družini. V tem primeru se vernik z duhovnikom po telefonu ali e-pošti predhodno dogovori za uro, ko bo prejel obhajilo v cerkvi.

5. V cerkvi je dovoljena zgolj zasebna molitev enega vernika ali ene družine.

6. Tudi spovedovanje je dovoljeno samo po predhodnem dogovoru. V spovednicah mora biti nameščena ustrezna zaščita in razdalja 1,5 m med spovedancem in spovednikom.

7. Obhajanje bolniškega maziljenja je dovoljeno le, če sta duhovnik in bolnik ustrezno zaščitena in razkužena.

8. Na pogrebu je lahko navzoča le družina pokojnega oz. člani skupnega gospodinjstva.

9. Župnijska pisarna je odprta po istem urniku za srečanje z eno osebo ali eno družino.

TEDEN ZAPOROV ima letos naslov – Združeni v zapori

Teden zaporov

»Zaprte osebe vedo vse o zapori, ki je precej bolj neusmiljena izkušnja kot »ostati doma«, kar smo izkusili med virusno pandemijo. Tako smo se morali tudi zunaj zaporskih zidov učiti, kako se prebijati skozi negotovost, tesnobo in pomanjkanje nadzora.
Naj nas teden zaporov med seboj poveže v molitvi in skrbi za vse brate in sestre, ki v sebi doživljajo zapor in težo življenja v različnih dimenzijah. Molimo za obnovljene odnose v družbi ter za odprtost vseh k Bogu, ki hrepeni po bližini z vsako osebo, ki jo ceni in pozna po imenu

Robert Friškovec, zaporniški vikar

PONEDELJEK, 16. november

V pisarni sprejemamo maše za meseca december in januar!

34. NAVADNA, 22. november – NEDELJA KRISTUSA KRALJA

NEDELJSKE NABIRKE

V času, ko ni svetih maš z verniki, lahko za potrebe župnije darujete: v košaro pred oltarjem pri obhajilu, v nabiralnik pri vhodu v župnišče (ne v nabiralnike v cerkvi!) ali na župnijski TRR (levo spodaj) – Bog povrni!

Mašni nameni v tem tednu

mašni nameni 33. nedelja med letom