Skoči na vsebino

34. NAVADNA, 25. november 2018 – NEDELJA KRISTUSA, KRALJA VESOLJSTVA

TEDEN KARITAS (26. 11. – 2. 12. 2018)

karitasZ geslom »MLADOST IZ KORENIN MODROSTI« nagovarja k povezanosti med mladimi in starejšimi. Mladi v družbi iščejo priložnosti, kjer se lahko izkažejo, dobijo svojo vlogo, se učijo in osebnostno rastejo. Starejši pa so povabljeni, da so odprti za ideje, ki jih prinašajo mladi, da jim zaupajo in jih sprejemajo v vsej njihovi enkratnosti. Papež Frančišek je ob sklepu Sinode o mladih rekel, da je treba mlade poslušati, slišati in sprejemati. In prav prostovoljstvo je priložnost za srečanje mladih s starejšimi in vseh skupaj z ljudmi v stiski.

TOREK, 27. november

  • 10.00 – sestanek sodelavcev župnijske Karitas, vabljeni prijatelji dobrote in bodoči sodelavci!

SREDA, 28. november

  • 19.00 – sestanek za starše 1. razreda
  • 20.15 – zakonci sv. Eme

PETEK, 30. november – sv. Andrej, apostol

  • 17.00 – medgeneracijska delavnica izdelovanja adventnih vencev pod vodstvom katehistinje Helene Crček: posebej vabljene družine veroučencev – s seboj prinesite škarje in obroče od lani! (dvorana)
  • 20.00 – zavijanje Miklavževih daril

I. ADVENTNA, 2. december – NEDELJA KARITAS

  • NABIRKA pri vseh nedeljskih mašah bo šla za potrebe župnijske in škofijske Karitas!
  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 4. razreda in njihovi starši, pel bo Župnijski zbor pod vodstvom Cecilije Čermelj Merljak
  • 15.00 – dekanijsko srečanje članov ŽPS na Ježici

miklavzSVETI MIKLAVŽ bo letos obiskal otroke (od 3. leta do vključno 3. razr.) v sredo, 5. decembra  ob 17h  v župnijski dvorani. Če želite, da bi vaš otrok prejel darilo, izpolnite  prijavnico, ki jo dobite v  pisarni ali tukaj. Prijave za darila bomo zbirali samo do srede, 28. novembra!

MARIJA ROMARICA bi v adventnem času rada obiskala šišenske družine, zato se kar pogumno prijavite na seznam v zakristiji ali pri katehetih – posebej vabljene družine prvoobhajancev; poleg Marije lahko povabite v goste tudi patra ali katehistinjo!

*  *  *  *  *

HVALA za darove, ki ste jih priložili novembrskim pismom (3.900€), ki zadoščajo za pokritje dobre 1/3 lanskega računa za ogrevanje cerkve, ki že deluje!