Skoči na vsebino

34. navadna nedelja, 26. november 2017 – NEDELJA KRISTUSA KRALJA

karitasTEDEN KARITAS – 27. november do 3. december Letošnje geslo »Kje sem doma?« spodbuja k razmisleku o domu. Kjer je naše srce, tam se počutimo doma. Kjer so ljudje, ki nas imajo radi, tam je naš dom. Mnoge družine v Sloveniji so kljub manjši brezposelnosti in pozitivnim statističnim kazalcem še vedno v velikih stiskah, še posebej tiste, kjer je zaposlen eden od staršev z nizko plačo ali v družinah, kjer starši prejemajo minimalno ali neredno plačo ter živijo v podnajemniških stanovanjih. Kljub delu in trudu ne morejo preživeti sebe in svojih otrok. Posledično so dolgoletnim stiskam pridružene bolezni, različne duševne motnje in zadolženost. Karitas preko svoje mreže pomaga več kot 95.000 ljudem v stiski, med njimi preko 20.000 družinam.

Ob vsej materialni pomoči je izredno pomembna tudi človeška bližina 10.800 prostovoljcev, ki v lokalnem okolju stojijo ob strani družinam in posameznikom, ki so v težavah. Številna gospodinjstva, v lanskem letu skoraj 5.000, so vključena tudi v svetovanja strokovnih delavcev v svetovalnicah Karitas. Družinam, ki so kakorkoli ranjene, zaradi revščine, izključenosti, bolezni in drugih težav, želi Karitas pomagati, da bodo kljub negotovosti začutile dom in varnost ter našle moči za možne rešitve njihovih stisk…

SREDA, 29. november

  • 8.30 – romanje članov župnijske Karitas na Ponikvo in v Celje
  • 18.00 – sestanek za starše 1. razreda
  • 20.30 – zakonci sv. Eme

PETEK, 1. december

  • 17.00 – izdelovanje adventnih vencev, posebej vabljene družine veroučencev – s seboj prinesite škarje in obroče od lani!

I. ADVENTNA, 3. december – NEDELJA KARITAS

  • NABIRKA bo za potrebe župnijske in škofijske Karitas
  • 10.00 – pri družinski maši poje Župnijski mešani zbor

MARIJA ROMARICA bi v adventnem času rada obiskala šišenske družine, zato se kar pogumno prijavite na seznam v zakristiji ali pri katehetih – posebej vabljene družine prvoobhajancev; poleg Marije lahko povabite v goste tudi katerega od patrov!

miklavzSVETI MIKLAVŽ bo obiskal otroke (od 3. leta do vključno 3. raz.) v torek, 5. decembra  ob 17h  v žup. dvorani. Prijavnico, dobite v  pisarni ali tukaj. Prijave za darila bomo zbirali samo do srede, 29. novembra!

HVALA za darove, ki ste jih priložili novembrskim pismom, s katerimi bomo lahko pokrili 2/3 stroškov za ogrevanje cerkve, ki že deluje!

V KIOSKU dobite Družinsko pratiko ter Marijanski in namizni koledar za leto 2018.