Skoči na vsebino

34. nedelja med letom, 22. november 2020 – NEDELJA KRISTUSA KRALJA

Kristus ima kot Božji sin in Odrešenik sveta najvišjo čast in oblast nad človeštvom in zgodovino. Božje kraljevanje pomeni dokončno izpolnitev človekovega hrepenenja po Bogu in željo, da bi mogel biti združen z Njim za večno. To kraljevanje je presežen Božji dar. Ob dovršitvi sveta se bo Kristusovo gospostvo z Njegovim drugim prihodom razodelo v dokončnem odrešenju ljudi in v preoblikovanju ustvarjenega sveta. Drugi Kristusov prihod za kristjane zato ni razlog za strah in tesnobo, ampak predvsem povod za upanje in veselje!

karitas

Teden Karitas

TEDEN KARITAS letos obeležuje 30-letnico organizirane Karitas v Sloveniji, nagovarjalo pa nas bo geslo: »Slišim te«. Nadškof Alojzij Cvikl je ob tem povedal: »Vedno bolj se kaže, da ljudje v tem času negotovosti, strahu in nenehne grožnje potrebujejo psihosocialno pomoč. Z drugo besedo: iščejo nekoga, ki jih bo slišal in komur bodo lahko zaupali svoje težave. Malo je potrebno za povrnitev upanja: človeka je treba opaziti in mu prisluhniti – samo tako se bo počutil sprejetega, razumljenega in spoštovanega…«

Klic dobrote

KLIC DOBROTE – v sredo, 25. 11. bo potekal že 30. dobrodelni koncert, ki ga lahko spremljamo  v neposrednem prenosu na 1. programu RTV SLO in Radia Ognjišče od 20.05 dalje. V času koncerta (in tudi še ves december) se bodo zbirala sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Vabljeni k poslušanju in darovanju – lahko darujete tudi na:
Škofijska Karitas Ljubljana, Poljanska c. 2,
1000 Ljubljana, TRR: SI56 02140-0089842562 Sklic: SI00 216, namen: Stiska

V pisarni sprejemamo maše  za meseca januar in februar 2021!

I. adventna nedelja, 29. november – NEDELJA KARITAS

NABIRKA I. adventne nedelje bo za našo župnijsko Karitas, ki tudi v času epidemije vsak teden deli pakete hrane in plačuje položnice potrebnim. Svoj dar nakažite na naslov: ŽUPNIJSKA KARITAS Lj.–Šiška, Černetova 17, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 02013-0253325019   

Vir slike: MKL

Adventni venčki

Bliža se advent in pred prvo adv. nedeljo si lahko kar sami izdelamo venček. Potrebujemo:

– obroč (iz stiropora, vej…)
– zelenje (smrekove vejice, mah)
– vrvico ali žičko
– dodatke za okras (storžke, pentlje, posušene pomaranče…)
– lepilno pištolo za pritrjevanje
– in 4 sveče s podstavki

miklavz

Sveti Miklavž

SVETI MIKLAVŽ bo moral letos žal ostati v karanteni in zato ne bo skupnega  obdarovanja.  Še vedno pa ga bomo lahko povabili na svoj dom! Zato sv. Miklavž naproša vas, starši, da mu boste kot angelčki pomagali pri obdarovanju otrok (več v e-pismu).


Mašni nameni v tem tednu