Skoči na vsebino

4. nedelja med letom, 2. februar 2020 – SVEČNICA

GOSPODOVO DAROVANJE – SVEČNICA, 2. februar

PONEDELJEK, 3. februar – sv. Blaž, škof in mučenec

  • Ob koncu maše boste lahko prejeli blagoslov sv. Blaža »zoper bolezni v grlu in vsakršno drugo zlo«.
  • V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca marec in april!

ČETRTEK, 6. februar – prvi v mesecu

  • 18.00 – molitvena ura pred Najsvetejšim za nove duhovne in redovne poklice

PETEK, 7. februar – prvi v mesecu

  • Obisk in delitev zakramentov ozdravljanja bolnikom po domovih.
  • 20.00 – sestanek volilne komisije v pripravi na izvedbo volitev novih članov ŽPS

5. NAVADNA NEDELJA, 9. februar

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 3. razreda in njihovi starši, poje Otroški zbor
  • 19.00 – mašno bogoslužje bosta  obogatili organistki Magdalena Ferenčina in Mirta Stublič, študentki sakralne glasbe, njun mentor orgelske improvizacije je doc. Dalibor Miklavčič
20.00 – ob kulturnem prazniku in pred dnevom bolnikov nam bo prof. dr. Matjaž Zwitter, strokovnjak za medicinsko etiko, predstavil svojo knjigo »Pogovarjajmo se o evtanaziji!«

Pogovor z njim bo vodila dr. Ignacija Fridl Jarc, tajnica Slovenske matice. Knjigo bo mogoče tudi kupiti (21 €) – vabljeni k poslušanju, povabite še koga!

*  *  *  *  *

VOLITVE članov Župnijskega pastoralnega sveta

V nedeljo, 22.3. bodo potekale VOLITVE članov Župnijskega pastoralnega sveta, ker je dosedanjim potekel 5-letni mandat. V vmesnem času pa moramo sestaviti kandidatno listo, iz katere bo razvidno, kdo je pripravljen sprejeti to nalogo. Tako župnik kot dosedanji člani  pričakujemo vaše predloge za osebe, ki se vam zdijo primerne za to službo – predloge za novi ŽPS bomo zbirali do 1. marca!

TEDNIK DRUŽINA V VSAK KATOLIŠKI DOM!

Ob koncu meseca verskega tiska, se vam uredništvo Družine zahvaljuje za zvestobo in podporo. Za vse, ki še niste naročniki, so pripravili posebno ponudbo: ob izhodu boste dobili naročilnice za prejemanje treh številk tednika brezplačno. Ob tem vam Družina podarja priložnostno darilo: kuharsko knjižico Kuhajmo z Markom Čižmanom – Bog žegnaj!

HIGIENSKO OBVESTILO

Zaradi epidemije gripe se bomo do nadalnjega vzdržali podajanja rok pred obhajilom – namesto tega si pozdrav miru lahko izrazimo s prijaznim pogledom!