Skoči na vsebino

4. nedelja med letom, 31. januar 2021

PONEDELJEK, 1. februar

11.00 – v pisarni lahko naročite mašne namene za meseca marec in april!

TOREK, 2. februar – Jezusovo darovanje ali Svečnica; maše: ob 7h, 10h, 11.30 in 19h.

S seboj prinesite SVEČE (ali jih vzemite pred kioskom), da bomo pri obredu pokazali, da želimo živeti kot »otroci luči«!

Praznik je dobil ime po proslavljanju Kristusa, ki ga je starček Simeon pri srečanju  v jeruza-lemskem templju v svojem hvalospevu imenoval »Luč v razsvetljenje vseh narodov«. Na besede starčka Simeona se sklicuje starodavni bogoslužni običaj blagosla-vljanja sveč, ki se lahko razvije v procesijo s svečami.

SVEČNICA je tudi dan Bogu posvečenega življenja. Smisel življenja v redovni skupnosti lahko razumemo samo v veri. Redovnice in redovniki se z zaobljubami čistosti, uboštva in pokorščine dajo celostno na razpolago Bogu in zato lahko bolj svobodno služijo tudi bližnjim.

SREDA, 3. februar – sv. Blaž, škof in mučenec

Ob koncu maše boste lahko prejeli Blažev blagoslov »zoper bolezni v grlu in vsakršno drugo zlo«!

NAGRADNI POČITNIŠKI TEDEN V STRUNJANU

Po lanskoletnem premoru spet načrtujemo letovanje v Frančiškovem počitniškem domu za ministrante, pevce otroškega in mladinskega zbora ter seveda oratorijske in birmanske animatorje.
Letošnji termin: 25. do 31. julij 2021.

PETEK, 5. februar – prvi v mesecu

20.00 – zoom-seja tajništva Župnijskega pastoralnega sveta


OBNOVA DRENAŽE ob Stari cerkvi: do sedaj smo zbrali 2.750€, skupni stroški obnove pa so bili 5.694€ – smo že skoraj na polovici!


DNEVI ODPRTIH VRAT na Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu bodo potekali preko spleta od 30. januarja do 11. februarja. Na vpis.stanislav.si bodo na ogled številne vsebine, od pogovornih večerov do raznih dejavnosti.


TEDNIK DRUŽINA V VSAK KATOLIŠKI DOM!
Ob koncu meseca verskega tiska, se vam uredništvo Družine zahvaljuje za zvestobo in podporo. Za vse, ki še niste naročniki, so pripravili posebno ponudbo: ob izhodu lahko vzamete DARILNE BONE v vrednosti 10€, ki jih izkoristite pri plačilu letne naročnine tednika Družina ali katerekoli druge njihove revije – velja do 31. marca 2021, tudi za  dosedanje naročnike.

Mašni nameni v tem tednu