Skoči na vsebino

4. velikonočna nedelja – nedelja Dobrega Pastirja, 17. april 2016

4. VELIKONOČNA  NEDELJA, 17. april – NEDELJA DOBREGA PASTIRJA

  • 20.00 – katehetski sestanek

»Božji klic prihaja do nas preko posredovanja skupnosti. Bog nas kliče, da postanemo del Cerkve, in po določenem času zorenja v njej nam podari poseben poklic. Poklicna pot se uresničuje skupaj z brati in sestrami, ki nam jih daje Gospod. Cerkveni dinamizem poklica je protistrup brezbrižnosti in individualizmu. Vzpostavlja občestvo, v katerem je ravnodušnost premagana z ljubeznijo, ker zahteva, da gremo iz samih sebe in damo svoje življenje v službo Božjemu načrtu. Na ta dan, posvečen molitvi za poklice, želim spodbuditi vse verne, da prevzamejo  odgovornost v skrbi za razločevanje poklicanosti… Vsi verniki so poklicani, da po zgledu Device Marije postanejo maternica, ki sprejme dar Svetega Duha. Materinstvo Cerkve se izraža preko vztrajne molitve za poklice in z vzgojno dejavnostjo ter spremljanjem tistih, ki zaznavajo Božji klic.

Prosimo Gospoda, naj vsem, ki so na poti poklicanosti, podeli globok čut pripadnosti Cerkvi; in Sveti Duh naj med pastirji in verniki okrepi globlji čut za občestvo, razločevanje, kakor tudi za duhovno očetovstvo in materinstvo.«
(papež Frančišek v Poslanici za svetovni dan molitve za duhovne poklice)

PONEDELJEK, 18. april

  • 17.00 – biblična skupina: Psalm 15

TOREK, 19. april

  • 19.45 – »Lik Jožeta Plečnika in njegova dela v tujini«

SOBOTA, 23. april

Zgodaj zjutraj – odhod avtobusa na Dunaj in v Prago; v naslednjih dneh boste prejeli na dom program in podrobna navodila glede odhoda in vsega, kar je še potrebno urediti. Trije prijavljeni so se zaradi zdravstvenih razlogov odpovedali romanju,  zato vabimo nove 3, da se prijavite na njihovo mesto. Kdor še ni poravnal prispevka (300€), naj to stori v pisarni.

5. VELIKONOČNA, 24. april

V Katoliški cerkvi Evrope bo to nedeljo dobrodelna nabirka za Ukrajino; v času, ko se bolj malo govori o tamkajšnji krizi, nas papež Frančišek poziva k solidarnosti s trpečimi: pomoč potrebuje vsaj 3.500.000 Ukrajincev – izkažimo jim usmiljenje po svojih močeh!

ŠMARNIČNA RAZMIŠLJANJA – letos vas vabimo k pričevanju Usmiljenja in odpuščanja v vsakdanjem življenju; posamezni naslovi in spremljevalni odlomki so objavljeni na spletni strani, na seznam pa se vpišite v zakristiji!

Romanje v Međugorje: 28.4. – 1.5., cena: 180€, duhovno spremstvo: p. Bogdan Knavs, prijave:  ga. Lilijana, 041-636-639