Skoči na vsebino

5. navadna nedelja, 4. februar 2018

PONEDELJEK, 5. februar

V pisarni sprejemamo mašne namene za februar, marec in april – se priporočamo!

ČETRTEK, 8. februar – PREŠERNOV DAN, slovenski kulturni praznik

8.00 – odhod avtobusa izpred cerkve na kulturno romanje OD PLEČNIKA K PLEČNIKU, vsa mesta so že zasedena!

6. NAVADNA NEDELJA, 11.2.2018 Lurška Mati Božja, svetovni dan bolnikov

  • 10.00 – družinsko mašo oblikujejo veroučenci 3. razreda in njihovi starši, poje Otroški zbor
  • 10.50 – po maši bo na vrtu za cerkvijo SEŽIG blagoslovljenih butaric in oljčnih vejic, iz katerih bomo pripravili pepel za spokorni obred na pepelnico – prinesite jih s seboj!

Ob 20.00 – gost pogovornega večera dr. KOZMA AHAČIČ, pisec nove slovenske slovnice za osnovno in srednjo šolo, nam bo spregovoril o svojem delu in pogledu na življenje v družbi in Cerkvi.

Pogovor bo usmerjal radijski novinar Jože Bartolj – vabljeni!

*  *  *  *  *

Pod korom si lahko ogledate prvo RAZSTAVO slik naše župljanke in sosede gospe Marije Prelec – čestitamo!

IZ PAPEŽEVE POSLANICE ZA DAN BOLNIKOV

»Jezus je svoji Cerkvi podaril moč ozdravljanja. V Apostolskih delih beremo o ozdravljenjih, ki sta jih izvrševala Peter in Pavel. Cerkev odgovarja na Jezusov dar in se zaveda naloge, da bolnim prinaša Gospodov pogled, poln nežnosti in sočutja. Pastorala zdravja je še vedno potrebna in temeljna naloga, ki jo morajo vsi, tako župnijska občestva kot največji zdravstveni zavodi, opravljati z vedno novim poletom. Omeniti moramo tudi ljubezen in vztrajnost, s katerima mnoge družine skrbijo za svoje kronične bolnike ali močno prizadete otroke, starše in sorodnike. Skrb v družini je izredno lep zgled ljubezni do človeka, zato jo je treba temu primerno priznati in jo podpirati z ustreznimi politikami. Zdravniki, medicinske sestre, duhovniki, posvečene osebe, prostovoljci, družine in vsi, ki skrbijo za bolne, se tako udeležujejo cerkvenega poslanstva, ki bogati vrednost služenja vsakega od njih.«

papež Frančišek