Skoči na vsebino

5. navadna nedelja, 5. februar 2017

TOREK, 7. februar

  • 19.45 – verouk za odrasle ODPADE zaradi bogate vsebine kulturnega praznika (glej naslednji dan!)

SREDA, 8. februar – Prešernov dan

KULTURNI PRAZNIK bomo letos obeležili nekoliko drugače: ker se je začelo Plečnikovo leto, bomo šli na duhovno – kulturno ekskurzijo po treh njegovih sakralnih spomenikih. Skupaj z bežigrajčani si bomo ogledali:

  • 14.30 – cerkev sv. Mihaela na Barju
  • 16.00 – našo cerkev sv. Frančiška
  • 17.15 – cerkev sv. Cirila in Metoda za Bežigradom. Vodil nas bo Tomaš Valena, profesor arhitekture v Münchnu  in velik poznavalec Jožeta Plečnika. Do Barja bomo šli z avtomobili ali s kombijem (prijave v pisarni). Ogled bomo zaključili ob 18.15.
  • 20.00 – vabljeni na kulturni večer z bas-baritonistom Marcosom Finkom, ki nam bo z besedo in pesmijo predstavil svoj pogled na svet; z njim se bo pogovarjal radijski voditelj Jože Bartolj.

PETEK, 10. februar

  • 20.00 – tajništvo ŽPS

SOBOTA, 11. februar – Lurška Mati Božja, svetovni dan bolnikov; pri večerni maši bomo brali poslanico papeža Frančiška bolnikom: »Čudenje nad Božjimi deli: velike reči mi je storil vsemogočni!« Po maši bo po cerkvi procesija s svečkami (dobite jih pri kiosku), med katero bomo peli Marijine litanije in kitice lurške himne Ave, ave, ave Marija!

6. NAVADNA NEDELJA, 12. februar 2017

  •  10.00 – družinsko mašo pripravljajo prvoobhajanci (3. razred) in njihovi starši, poje Otroški zbor

*  *  *

POSTNO ROMANJE v zamejsko Slovenijo (Čedad, Stara gora in Sveta Gora nad Gorico) bo v soboto, 11. marca 2017. Lansko romanje je bilo lepo obiskano. Tudi letos si želimo narediti skupen duhovni korak; lanska spoznanja bi radi nadgradili. Želimo povabiti vse generacije, tudi družine z otroki. Starodavni mesti Čedad in Stara Gora nam bosta spregovorila o bogati duhovni zgodovini, na Sveti Gori pa se bomo odprli oznanilu. Po kosilu bomo na podoben način kot lani premi-šljevali o spreo-brnjenju v našem občestvu. Stroški prevoza in kosila znašajo 25€, za otroke 20€. Za dopoldansko malico in pijačo na poti poskrbi vsak sam. Odhod avtobusa izpred cerkve bo ob 6.30, domov se bomo vrnili do 20h. Prijave že sprejemamo v pisarni!

ŠKOFIJSKA KLASIČNA GIMNAZIJA v Šentvidu vabi osmo- in deveto-šolce na INFORMATIVNA DNEVA v petek, 10. in v soboto, 11. februarja ob 9h.