Skoči na vsebino

5. navadna nedelja, 7. februar 2016

PONEDELJEK, 8. februar – Prešernov dan

  • 17.00 – biblična skupina ODPADE!
  • 19.45 – po večerni sv. maši bo v dvorani KULTURNI VEČER: pesnik in igralec Tone Kuntner nam bo predstavil novo zbirko domoljubnih pesmi Slovenska Pomlad – lepo vabljeni, da skupaj nazdravimo kulturnemu prazniku in 25-letnici slovenske samostojnosti!

TOREK, 9. februar

  • 19.45 – verouk za odrasle: okrožnica papeža Frančiška Hvaljen, moj Gospod (nadaljevanje)

SREDA, 10. februar – PEPELNICA, začetek postnega časa, ki naj bo res čas milosti, duhovne poglobitve, žrtev in dobrih del, ki jih darujmo za potrebe Cerkve in vsega sveta!
Ta dan je STROGI POST: le enkrat se lahko do sitega najemo in se zdržimo mesnih jedi – veže vse zdrave vernike med 18. in 60. letom! NABIRKA vseh štirih ljubljanskih franči-škanskih župnij bo za kristjane v Siriji, ki jih zadnje čase kruto preganjajo in morijo islamski skrajneži

ČETRTEK, 11. februar – Lurška Mati Božja, svetovni dan bolnikov; pri večerni maši bomo brali poslanico papeža Frančiška bolnikom: »Zaupati usmiljenemu Jezusu kakor Marija: Karkoli vam reče, storite!« Po sv. maši bo po cerkvi procesija s svečkami (pri kiosku), med katero bomo peli Marijine litanije in kitice lurške himne

PETEK, 12. februar

  • 18.30 – križev pot pripravijo člani ŽPS

I. POSTNA NEDELJA, 14.2.

  • 18.30 – križev pot
  • 19.00 – orgle: Tomaž Sevšek
  • 19.45 – frančiškanski pričevalci: + p. dr. Bruno Korošak, ogled pogovora, ki ga je predvajala TV Slovenija (dvorana)

ZIMA ZA ŠIŠENSKE OTROKE: Družinski center Oaza in animatorji bodo pripravili 5-dnevne zimske počitnice v župniji (15.-19. februar) – prijavnice sprejemamo do petka, 12. februarja!

POSTNO ROMANJE na Reko, Trsat in Krk – sobota, 27. februarja
Morda lahko z osebnim povabilom navdušite še koga, ki ga župnijska obvestila ne dosežejo… Vse informacije dobite na spletni strani www.zupnija-siska.si ali na tel. št. 01/5837275.

* * * * *

Škofijska klasična gimnazija v Šentvidu vabi osmo- in devetošolce na INFORMATIVNA DNEVA v petek, 12.2. ob 9h in 15h ter v soboto, 13.2. ob 9h.