Skoči na vsebino

5. nedelja med letom, 5. februar 2023

  • Po stari tradiciji so cerkvene nabirke na prvo nedeljo v mesecu namenske. Pri nas sedaj v samostanu/župnišču vgrajujemo osebno dvigalo, zato se priporočamo vaši velikodušnosti. Bog vam povrni za vsak vaš dar.
  • Ministranti se vračajo z zimovanja. Prepričani smo, da jih je skupno bivanje med seboj povezalo in spodbudilo za še bolj zvesto služenje oltarju.

Družinam želimo v tednu počitnic, da bi si nabrale novih moči za napore, ki jih še čakajo.

SREDA – 8. februar – PREŠERNOV DAN

Kulturni praznik nas spodbuja k skrbi za lepoto slovenske besede, medsebojne komunikacije, varovanja kulturne dediščine, odgovornosti do narave …

  • 19.45 – verouk za odrasle

SOBOTA – 11. februar – SVETOVNI DAN BOLNIKOV

V Lurdu se dogajajo mnoga ozdravljenja, vidna in manj opazna. Zato je bil god Lurške Marije izbran za svetovni dan bolnikov. V naši cerkvi bomo imeli po večerni maši pete litanije Matere Božje s prošnjo za vse naše starejše, bolne in nemočne.

6.   NEDELJA MED LETOM – 12. februar

  • 10.00 – družinsko mašo sooblikujejo družine letošnjih prvoobhajancev

papež Frančišek

“Jezusovo povabilo, naj bomo usmiljeni kakor Oče, dobi poseben pomen za zdravstvene delavce. Mislim na zdravnike, na medicinske sestre, bolničarje, na laboratorijske tehnike, pomočnike in negovalce bolnikov, kakor tudi na številne prostovoljce, ki trpečim darujejo dragoceni čas.

Dragi zdravstveni delavci, vaša služba ob bolnikih, ki jo opravljate z ljubeznijo in usposobljenostjo, presega meje poklica in postane poslanstvo. Vaše roke, ki se dotikajo trpečega Kristusovega mesa, so lahko znamenje usmiljenih Očetovih rok. Zavedajte se velikega dostojanstva vašega poklica, kakor tudi odgovornosti, ki jo nosi s seboj. Hvalimo Gospoda za napredek, ki ga je medicinska znanost naredila; nove tehnologije so omogočile terapevtske posege, ki so v veliko korist bolni- kov; rehabilitacijska medicina je zelo razvila svoja znanja in veščine.

Vendar pa zaradi vsega tega ne smemo nikoli pozabiti enkratnosti vsakega bolnika, z njegovim dostojanstvom in njegovo krhkostjo. Bolnik je vedno pomembnejši od njegove bolezni in zato noben terapevtski pristop ne more pustiti ob strani poslušanja pacienta, njegove zgodbe, njegovih stisk, njegovih strahov. Tudi kadar ni mogoče ozdraviti, lahko tolažimo, vedno lahko damo začutiti bližino, ki bolj kaže zanimanje za človeka kot za njegovo patologijo.”

papež Frančišek


Mašni nameni v tem tednu