Skoči na vsebino

5. nedelja med letom, 9. februar 2020

20.00 – ob kulturnem prazniku in pred dnevom bolnikov nam bo prof. dr. Matjaž Zwitter, strokovnjak za medicinsko etiko, predstavil svojo knjigo »Pogovarjajmo se o evtanaziji!« Pogovor z njim bo vodila dr. Ignacija Fridl Jarc, tajnica Slovenske matice. Knjigo bo mogoče tudi kupiti (21 €) – vabljeni k poslušanju, povabite še koga!

PONEDELJEK, 10. februar

  • V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca marec in april!
  • 10.00 – letni občni zbor Župnijske karitas, na katerega vabimo vse člane in dobrotnike
  • 20.00 – seja ŽPS

TOREK, 11. februar – Lurška Mati Božja, svetovni dan bolnikov

  • 19.00 – pri večerni maši bomo brali poslanico papeža Frančiška bolnikom z naslovom: »Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek« (Mt 11,28) Po maši bo po cerkvi procesija s svečkami (dobite jih pri kiosku), med katero bomo peli Marijine litanije in kitice lurške himne Ave, ave, ave Marija!

PETEK, 14. februar – sv. Valentin, mučenec

  • 17.00 – medgeneracijska ustvarjalna delavnica, pri kateri boste pod vodstvom katehistinje Helene izdelovali Valentinove svečnike – kar v obliki srčkov!

*  *  *  *  *

HIGIENSKO OBVESTILO
Zaradi epidemije gripe in drugih viroz se bomo do nadaljnega vzdržali podajanja rok, sv. Rešnje telo pa bomo namesto na jezik prejemali na roko!

 

ZIMSKI MINISTRANTSKI IZLET

Med zimskimi počitnicami bomo ministrante odpeljali na športno-družabni dan v petek, 21. februarja, cilj pa še izbiramo…

V nedeljo, 22.3. bodo potekale VOLITVE članov Župnijskega pastoralnega sveta.

Do takrat pa moramo sestaviti kandidatno listo, iz katere bo razvidno, kdo je pripravljen sprejeti to nalogo. Tako župnik kot dosedanji člani pričakujemo vaše predloge, ki jih bomo zbirali do 1. marca!

PASIJON »OBERAMMERGAU 2020«

Od 25. – 27. junija bomo poromali v bavarsko vasico, kjer vsakih 10 let zaigrajo Pasijon po zaobljubi iz l. 1634. Predstava traja 5 ur, vmes pa je odmor za kosilo. Vstopnice stanejo 135€, celotna cena (2 nočitvi s polpenzionom) pa je 490€. Na poti bomo obiskali Heiligenblut, opatijo Ettal in katedralo v Innsbrucku s Cranachovo podobo »Marije Pomagaj«.  Informacije in prijava na 041-336-812 ali info@turtur.si – do 1.3.2020.