Skoči na vsebino

5. velikonočna nedelja, 10. maj 2020

Svete maše v cerkvi sv. Jerneja do preklica NE BO!

Navodila za vzpostavitev javnega bogoslužja v cerkvah v času epidemije

I. Sveta maša

1. Udeležba je dovoljena samo zdravim osebam, ki ne kašljajo in nimajo povišane telesne temperature. Starejšim, kroničnim bolnikom in drugim  ogroženim priporočamo, da svete maše spremljajo po radiu ali televiziji.

2. Vsak vernik mora nositi zaščitno masko.

3. Pri vhodu v cerkev si morate razkužiti roke z razkužilnim sredstvom, ki je na kropilniku.

4. V cerkvi in klopeh morate ohranjati medsebojno razdaljo vsaj 1,5 m – vsaka druga vrsta naj bo prazna. Te omejitve ne veljajo za družine.

5. Maske nosijo vsi sodelavci pri bogoslužju, razen duhovnika.

6. Podajanje rok se opusti.

7. Sveto obhajilo se deli samo na roko brez izjeme! Preden se obhajate, si verniki s prosto roko odmaknete masko, po zaužitju pa si jo zopet namestite. V vrsti naj bo 1,5 m razdalje.

8. Ob koncu maše gredo k vratom najprej tisti, ki so bližje izhodu, ter se čim prej oddaljijo od vrat, da omogočijo prehod ostalim.

II. Zakrament svete spovedi

V naši cerkvi bomo spovedovali v kapeli Žalostne matere božje. Pri spovedi oba nosita zaščitno masko in držita razdaljo 1,5 m.

III. Kateheza, srečanja,  šmarnice

1. Do preklica ne bo verouka, sestankov ŽPS, kulturnih večerov, razstav ali koncertov.

2. Šmarnice za otroke v cerkvah letos odpadejo. Vabimo vas, da prisluhnete spletnim prenosom na povezavi: http://sku.rkc.si/2020/04/28/smarnice-za-otroke-2020-najvecji-dar

PONEDELJEK, 11. maj

V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca junij in julij!

ČETRTEK, 14. maj

Papež Frančišek nas vabi, da se pridružimo pobudi Visokega odbora za človeško bratstvo, ki vabi vse, ki verujemo v Stvarnika, da bi se ta dan povezali v molitvi, postu in prošnji k Bogu, da bi obvaroval človeštvo, ki se bori s pandemijo, ponovno vzpostavil varnost,  zdravje in blaginjo ter napravil naš svet bolj človeški in bratski.

6. VELIKON. NEDELJA, 17.5.

Zaradi izrednih razmer ob epidemiji je PRVO OBHAJILO za 21 otrok 3. razreda prestavljeno na september. Bo pa to nedeljo prejel zakrament sv. krsta bratec ene od prvoobhajank.

02 oratorij pk

Dragi starši in otroci! Kljub negotovim raz-meram se animatorji zavzeto pripravljamo na ORATORIJ. Zato si rezervirajte zadnji teden počitnic od 24. do 28. avgusta. Zbiranje prijav se bo zato začelo junija.
voditelja Ana in Rok.