Skoči na vsebino

5. velikonočna nedelja – 2. maj 2021

Pri bogoslužju v cerkvi spet lahko prepevamo,  zato vas vabimo, da zvokom orgelskih piščali znova pridružite svoje glasove, da bomo skupaj še lepše počastili Jezusa in našo nebeško Mater, majniško Kraljico – tudi s porcijunkulskimi litanijami ob koncu maše!

PONEDELJEK, 3. maj – sv. Filip in Jakob ml.

V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca junij in julij!

ČETRTEK, 6. maj – prvi v mesecu

18.00 – molitvena ura za nove duhovne in redovne poklice

PETEK, 7. maj – prvi v mesecu

Delitev zakramentov ozdravljanja bolnim in ostarelim po domovih.

20.00 – tajništvo ŽPS

SOBOTA, 8. maj – Obletnica posvetitve ljubljanske stolnice, slovesni praznik

9.00 – zoom-srečanje članov ŽPS in drugih sodelavcev, ki se mu bo pridružil tudi nadškof msgr. Stanislav Zore.


smarnice2

ŠMARNICE ZA OTROKE nam preko  dialogov med otroki in angelom Serafinčkom približajo svetniške like. Pri tem vam bo v pomoč  šmarnična aplikacija na spletni strani:  sku.rkc.si/2021/04/29/smarnice-za-otroke-2021/. Ko se prijavite, vsak dan odprete okence, pod katerim se skriva šmarnična zgodba in izziv!


PROJEKT »POTA«

Pri nedeljskih maša bodo sodelovali študenti, ki se poleti odpravljajo na obisk k slovenskim misijonarjem (v Kazahstan, Ukrajino, Južno Afriko in na Madagaskar). Po maši bodo pred cerkvijo zbirali sredstva, ki bodo v celoti namenjena pomoči katoliški skupnosti v misijonih – povabljeni k darovanju!

Župnijska Karitas Šiška

(januar-april 2021)

Župnijske Karitas so v času epidemije delovale različno, naša – med redkimi – deluje ves čas, Bogu hvala! Letošnji obisk je  sicer malenkost manjši, smo pa zabeležili 10 novih strank.

Hrana, ki jo delimo, je zagotovljena iz sredstev EU in iz Nadškofijske Karitas. Zadnje čase pa jo dobimo tudi iz akcij v Mercatorju in Hoferju (tik pred iztekom roka uporabe), nekaj jo prinesejo posamezniki.

Posebej smo vam hvaležni za »mizo dobrodelnosti« – kot se je izrazil škof Jurij Bizjak – ki jo pogrinjate z vašimi darovi. Prošnje za finančno pomoč so vedno večje, zato hvala vsem, ki jo prispevate v gotovini, na TRR ali v nabiralnik. Bog lonaj vsem darovalcem, da lahko delimo naprej!                     

Ana Stepančič, tajnica ŽK


Mašni nameni v tem tednu