Skoči na vsebino

6. NAVADNA NEDELJA, 11. februar 2018 – Lurška Mati Božja, svetovni dan bolnikov

6. NAVADNA NEDELJA, 11. februar

  • 20.00 – gost pogovornega večera bo dr. KOZMA AHAČIČ, pisec nove slovnice za osnovno in srednjo šolo, ki nam bo spregovoril o svojem delu in pogledu na življenje v družbi in Cerkvi; pogovor bo usmerjal radijski novinar Jože Bartolj – vabljeni v dvorano!

PONEDELJEK, 12. februar

  • V pisarni sprejemamo mašne namene za februar, marec in april – se priporočamo!
  • 20.00 – seja ŽPS

SREDA, 14. februar – PEPELNICA, začetek postnega časa

Postiti se pomeni učiti se, kako biti srečen s preprostimi stvarmi. Pomeni osvoboditi se okov mrtvih stvari, ki so ti jih vsiljevali, kot da bi bile nujno potrebne za življenje. Postiti se pomeni s hvaležnostjo uživati v majhnih radostih, ki nam jih Bog vsak dan pošilja na pot…

Ta dan je STROGI POST: le enkrat se lahko do sitega najemo in se zdržimo mesa – za vse zdrave vernike med 18. in 60. letom!

PETEK, 16. februar

  • 18.30 – križev pot pripravljajo člani Župnijskega pastoralnega sveta

I. POSTNA NEDELJA, 18. februar

  • 18.30 – križev pot

*  *  *  *  *

LETOVANJE V STRUNJANU za ministrante, otroški in mladinski zbor ter animatorje bo letos potekalo od 1. do 7. julija.

 

Poslanica papeža Frančiška za postni čas 2018

»Dragi bratje in sestre, ponovno nam bo prišla naproti Gospodova velika noč! Božja previdnost nam za pripravo nanjo ponuja postni čas, »zakramentalno znamenje našega spreobrnjenja«, ki naznanja in udejanja možnost vrnitve Gospodu z vsem srcem in z vsem življenjem. Tudi letos želim s to poslanico pomagati vsej Cerkvi živeti v veselju in resnici ta čas milosti. Zato se bom pustil navdihniti Jezusovemu izreku: »Ker se bo krivičnost povečala, se bo ljubezen pri mnogih ohladila« (Mt 24,12). Ta stavek najdemo v govoru glede konca časov in se odvija na Oljski gori, ravno tam, kjer se bo začelo Gospodovo trpljenje. Z odgovorom na vprašanje učencev Jezus naznanja veliko stisko in opisuje stanje, v katerem bi se lahko znašla skupnost vernikov – torej pred bolečimi dogodki, nekaterimi lažnimi preroki, ki bodo mnoge varali in to tako močno, da bo srcem grozila ugasnitev dejavne ljubezni, ki je v središču vsega evangelija.

Vprašajmo se: kakšne oblike si prevzamejo ti lažni preroki?«

(se nadaljuje)