6. nedelja med letom, 16. februar 2014

23. letnica Župnijske karitas Ljubljana-Šiška (19.2.1991 – 19.2.2014)

»Kadar pa ti daješ miloščino,
naj ne ve tvoja levica,
kaj dela tvoja desnica.«
(Mt 6,3)

In iz del in darov vaše »desnice« deluje naša Karitas že 23 let. Kako dobro in uspešno? Dejstvo je, da vedno več ljudi išče pomoč, nemogoče je vsem ugoditi in vse rešiti. Prepričani pa smo, da smo nekaj stisk ublažili, delno rešili ali pa našli kakšno pot… Iz priloženega poročila za leto 2013 je razvidno naše delo v številkah, ki ne morejo opisati vsega, pa vendar nekaj povedo. V primerjavi z letom 2012 so vse številke večje: obisk, število prosilcev (predvsem družin), pomoč v hrani in tudi finančna pomoč. Da pa so bili prosilci vsega tega deležni, gre poleg Škofijski Karitas zahvala predvsem vam – dobrotnikom in prijateljem naše Karitas, ki nas kakor koli podpirate in zaupate nam ter še Nekomu, kot pravi Jezus: »In tvoj Oče, ki vidi na skrivnem, ti bo povrnil.« (Mt 6,4)

TOREK, 18. februar

  • 19.45 – v okviru verouka za odrasle bomo predvajali dokumentarno-igrani film ČUDEŽ, ki govori o sestri usmiljenki Tončki Krajnik, ki je bila leta 1938 na Brezjah čudežno ozdravljena… Povabljeni k ogledu čudovitega filma mladega krščanskega režiserja Davida Sipoša! (zaključek ob 21h)

SREDA, 19. februar 

  • 9.45 – molitvena skupina Apostolstva sv. Cirila in Metoda bo obiskala pravoslavno in evangeličansko cerkev v Ljubljani. Sprejela nas bosta evangeličanski škof mag. Geza Filo in pravoslavni paroh Peran Bošković. Dobimo se pred pravoslavno cerkvijo na Prešernovi 35!
  • 19.00 – pri sveti maši se bomo zahvalili Bogu za požrtvovalno delo naše Karitas ter se spomnili tudi vseh pokojnih sodelavcev in dobrotnikov.

7. NAVADNA NEDELJA, 23.2.

  • 20.00 – katehetski sestanek

* * * * *

PRVOMAJSKO ROMANJE V ASSISI (1.-4. maj): Na pot se bomo odpravili v četrtek, 1. maja ob 6. uri. Ob 11.30 bo v Padovi sveta maša. V Assisiju bomo spoznali Frančiškovo rojstno hišo, krstno cerkev sv. Rufina, cerkev sv. Damijana, ki jo je obnovil z lastnimi rokami, goro La Verno, kjer mu je Kristus vtisnil rane in Porciunkulo, kjer je Frančišek umrl. Domov se bomo vrnili v nedeljo, 4. maja v poznih večernih urah. Potrebovali boste obleko za hladno (dežnik) in toplo vreme. Prenočevali bomo v hotelu, kjer bosta večerja in zajtrk (po 2 osebi na sobo). Prispevek za vožnjo, prenočevanje in hrano je 250 EUR in ga boste poravnali ob prijavi. Za opoldansko malico poskrbi vsak sam. Prijavite se v župnijski pisarni.