Skoči na vsebino

6. nedelja med letom, 16. februar 2020

PONEDELJEK, 17. februar

Zimske počitnice, ta teden NI VEROUKA.

PETEK, 21. februar

  • 8.00 – odhod ministrantov na športno-družabni dan, vrnemo se do 18h.

*  *  *  *  *

POROČILO župnijske Karitas za l. 2019

Število prejemnikov pomoči je za 15% manjše kot lani, zato je tudi manjše število »paketov hrane« (1534 kosov), je pa bilo v paketih več, to je 30.019 kg,  povprečno torej 20 kg/paket. Tudi oddelek oblačil je vedno obiskan, razdeljeno je bilo cca. 4.600 kg oblačil.

Preko ŠK sodelujemo s trgovino Hofer: gre za dnevno hrano, ki ostane, s kratkim rokom in jo pripravijo za nas, da jo prevzamemo in potem delimo prosilcem.

Z ozirom na manjše število prosilcev je bila za 40% manjša finančna pomoč (5.270€ za plačilo položnic). Finančna pomoč Škofijske Karitas je približno enaka lanski, 2x večja od naše finančne pomoči.

Že drugo leto preko župnika sodelujemo s šišensko mladinsko skupino, ki izkupiček dobrodelnega adventnega sejma (1.050€) nameni  družinam s posebnimi težavami. Vsi, ki so bili pomoči deležni, so bili zelo hvaležni, vsekakor pa gre zahvala našim mladim – morda med njimi že nastaja naš podmladek…

Skoraj vsako sredo smo več ali manj vsi in vsak pri svojem delu, zato hvala vsem za dobro sodelovanje (letos se nam je pridružil nov sodelavec-moški!). Posebej hvala župniku, župniji in dobrotnikom za zaupanje – Bog daj, da nam uspe še naprej ohranjati dobro ime Karitas!

Ana Stepančič, tajnica ŽK Lj.-Šiška

SOBOTA, 22. februar

  • 12.00 – Radio Ognjišče, Slovenska Karitas in Misijonsko središče vabijo na PUSTNO SOBOTNO ISKRICO oz. pustni ples z dobrim namenom. Na letošnjem dobrodelnem rajanju  bodo nastopili Modrijani in Pedenjped za male in velike. Prireditev bo v Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu. Vstopnine ne bo, darovi za krofe bodo v celoti namenjeni za gradnjo učilnic in ambulante v Burundiju, kjer deluje misijonarka s. Vesna Hiti.

7. NAVADNA NEDELJA, 23. februar

V nedeljo, 22.3. bodo potekale VOLITVE članov Župnijskega pastoralnega sveta. Do takrat pa moramo sestaviti kandidatno listo, iz katere bo razvidno, kdo je pripravljen sprejeti to nalogo. Tako župnik kot dosedanji člani pričakujemo vaše predloge, ki jih bomo zbirali do 1. marca!

*  *  *  *  *

PASIJON »OBERAMMERGAU 2020«

Od 25. – 27. junija bomo poromali v bavarsko vasico, kjer si bomo ogledali znamenite pasijonske igre, ki imajo že 386 let staro tradicijo… Informacije in prijava na 041-336-812 ali info@turtur.si – do 1.3.2020.