Skoči na vsebino

7. nedelja med letom, 19. februar 2023

  • 7.00 – maša za žive in + sodelavce župnijske Karitas, ter za žive in + dobrotnike
  • 10.00 – družinsko mašo sooblikujejo družine 5. razreda
    po maši: sežig butaric in oljčnih vejic preteklega leta; pepel bomo uporabili na pepelnico.

Pri mašah beremo drugi del pastirskega pisma slovenskih škofov za postni čas. Naslov razmišljanja: Prepoznavamo se kot Cerkev skupno na poti.

Prvi del si lahko preberete tukaj: Pismo škofov 1. del

Gregor Čušin (foto: cusin.si)

19. 2. ob 20.00 vabljeni v dvorano na nedeljski večer z znanim dramskim umetnikom Gregorjem Čušinom. Naslov večera: Ozka in strma pot krščanskega umetnika. Pogovor bo vodil g. Jože Bartolj.

Poročilo Župnijske Karitas Šiška – nadaljevanje

Razdelili smo cca 5 ton različnih oblačil našim in tujim obiskovalcem. Vsa oblačila je potrebno najprej pregledati in zložiti, kar gre v odpad, ne beležimo več.

Še nekaj posebnosti: letos za veliko noč je zopet oživela akcija »dar od žegna«, skromnejša a dobrodošla. Za božič nismo delili  posebnih  darilnih  vrečk,  ampak smo iz podarjenega sladkega peciva in kupljene kave, obdarovali kar   precejšen del naših rednih prejemnikov pomoči. Odziv je bil   »neverjetna hvaležnost«.

Letos smo v prostorih naše Karitas zamenjali še druga vrata in obnovili pod. In zgodila se je še ena sprememba. Po odhodu župnika p. Gregorja je sedaj naš predsednik novi župnik p. Ambrož Mušič. Dobrodošel!

V nedeljo, 19. 2. 2023, ob 32. obletnici obstoja naše ŽK, se bomo pri sveti maši zahvalili za vse nas in naše delo in spomnili se bomo vseh naših pokojnih sodelavcev in dobrotnikov.

Ana Stepančič

PONEDELJEK – 20. februar

18.00 – sestanek staršev 6. razreda

PEPELNIČNA SREDA – 22.2.

MAŠE: 7.00, 17.30 (družinska) in ob 19.00.
Obred pepeljenja bo pri vseh mašah. Nabirka bo za potrebe župnijske Karitas. Hvala!

Pepelnica

POSTNA POSTAVA

Postni čas je »čas milosti in rešitve«, zato ga preživimo v duhu spokornosti in kot pripravo na veliko noč. Cerkev nam predlaga strogi post, ki je v tem, da se zdržimo mesnih jedi na pepelnico in veliki petek in se le enkrat na dan najemo do sitega (velja za starost od 18 do 60 let).

Post kot zdržek od mesa, ki je na vse petke v letu. V postnem času je obvezen, med letom pa ga lahko nadomestimo z dobrim delom (velja od 14. leta dalje). Kadar je na petek cerkveni ali državni praznik, post odpade.

PETEK – 24.2. – Sv. Matija

Postni dan!

Križev pot

18.30 – KRIŽEV POT

pripravijo člani ŽPS

KRIŽEV POT bomo v postnem času molili ob petkih in nedeljah ob 18.30 uri. Premišljevanje Jezusovega trpljenja poglablja našo vero, upanje in ljubezen.


Mašni nameni v tem tednu