Skoči na vsebino

7. nedelja med letom, 23. februar 2020

PONEDELJEK, 24. februar

V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca april in maj!

SREDA, 26. februar – PEPELNICA, začetek postnega časa

Postiti se pomeni učiti se, kako biti srečen s preprostimi stvarmi. Pomeni osvoboditi se okov mrtvih stvari, ki so ti jih vsiljevali, kot da bi bile nujno potrebne za življenje…

Ta dan je STROGI POST: le enkrat se lahko do sitega najemo in se zdržimo mesa – za vse zdrave vernike med 18. in 60. letom!

PETEK, 28. februar

18.30 – križev pot molijo člani ŽPS

I. POSTNA NEDELJA, 1. marec

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 6. razreda
  • 20.00 – POSTNI VEČER  Umetnostna zgodovinarka Danaja Novak Matjaž nam bo predstavila PASIJONSKE PODOBE, ki so nastale v srednjeveški umetnosti in zaznamovale naše dojemanje veli-konočnih skrivnosti – vabljeni v Frančiškovo dvorano!

V nedeljo, 22.3. bodo potekale VOLITVE članov Župnijskega pastoralnega sveta. Tako župnik kot dosedanji člani pričakujemo predloge za kandidatno listo, ki jih bomo zbirali do 1. marca!


Pastirsko pismo za postni čas: DOMOLJUBJE

»Obstali bomo le, če bomo še naprej uresničevali tiste vrednote, ki so jih spoštovali naši predniki, in s tem dokazali, da to ohranja narod pri življenju. Najprej gre za življenje v resnici in pristnosti, v zvestobi obči človeški naravi, ki določa, da smo eni moški in drugi ženske, zato na različnosti in zakonski zvezi oblikujemo rodovitno družinsko življenje, ljube-zen do otrok brez razvajanja in skrb za njihovo dobro vzgojo… Sveti staršev po šolah obstajajo prav zato, da lahko spremljajo, kako se vzgaja njihove otroke, saj imajo starši ustavno pravico, da šola spoštuje njihovo vzgojo v veri in morali. To včasih zahteva nekaj poguma in odločnosti, a v tem življenju ne gre nobena stvar zlahka… Krščansko domoljubje se kaže tudi v tem, koliko smo pripravljeni podpirati katoliške vrtce in šole.

Naša prihodnost je usodno povezana z zdravim družinskim življenjem. Mnogi danes družino omalovažujejo ali jo celo zavra-čajo kot obliko medsebojnega podrejanja. Cerkev jo ponosno brani kot Božjo ustanovo in od svojih vernikov pričakuje, da bodo sklepali zakonske zveze in na njih gradili trdne družine…«

PASIJON »OBERAMMERGAU 2020«

Od 25. – 27. junija bomo poromali v bavarsko vasico, kjer si bomo ogledali znamenite pasijonske igre. Informacije in prijava na 041-336-812 ali info@turtur.si – do 1.3.2020.