Skoči na vsebino

8. navadna nedelja, 26. februar 2017

8. NAVADNA NEDELJA, 26. februar

PONEDELJEK, 27. februar

  •  Začetek zimskih počitnic – VEROUKA NI!

SREDA, 1. marec – PEPELNICA, začetek postnega časa

Postiti se pomeni učiti se, kako biti srečen s preprostimi stvarmi. Pomeni osvoboditi se okov mrtvih stvari, ki so ti jih vsiljevali, kot da bi bile nujno potrebne za življenje. Postiti se pomeni s hvaležnostjo uživati v majhnih radostih. Bog nam po vsaki roži sporoča, da nas ima rad. V vsakem ptičku, ki poje, slišimo Božjo ljubezen, in po vsaki roki, ki me varuje, čutim Božjo skrb zame…

Ta dan je STROGI POST: le enkrat se lahko do sitega najemo in se zdržimo mesnih jedi – veže vse zdrave vernike med 18. in 60. letom! NABIRKA bo namenjena družinam s posebnimi potrebami, ki jih oskrbuje naša Karitas.

ČETRTEK, 2. marec – prvi v mesecu

  • 18.00 – molitvena ura za nove duhovniške in redovniške poklice

PETEK, 3. marec – prvi v mesecu

  • Dopoldne bomo delili zakramente ozdravljanja bolnikom po domovih.
  • 18.30 – križev pot pripravljajo člani Župnijskega pastoralnega sveta

*  *  *  *  *

NÉGA NA DOMU – župnijska Karitas vam nudi možnost tečaja DOMAČA NÉGA, ki ga vodi predavateljica na Srednji medicinski šoli. Prijavite se pri ge. Ani Stepančič, obrazci so na voljo tudi v kiosku v cerkvi.

1.  POSTNA NEDELJA, 5. marec

  • 8.30 – postni pridigar: p. dr. Edvard Kovač
  • 18.00 – križev pot
  • 19.00 – poje Mladinski zbor
  • 20.00 – katehetski svet

*  *  *

POSTNO ROMANJE v zamejsko Slovenijo (Čedad, Stara Gora, Sveta Gora) bo v soboto, 11. marca 2017.  Stroški prevoza in kosila znašajo 25€, za otroke 20€. Za dopoldansko malico in pijačo na poti poskrbi vsak sam. Odhod avtobusa izpred cerkve bo ob 6.30, domov se bomo vrnili do 20h. Samo še 10 prostih mest – pohitite s prijavami!
PRVOMAJSKO ROMANJE PO DALMACIJI –  člani verouka za odrasle vabijo tudi ostale župljane, da se jim pridružite na njihovem romanju od 27. do 30. aprila 2017. Ogledali si boste Zadar, Šibenik, Trogir, Primošten, otok Visovac v narodnem parku reke Krke, Knin, Drniš in Ogulin z vsemi naravnimi in versko-kulturnimi znamenitostmi (več podrobnosti na prijavnicah, ki jih dobite v pisarni ali pri verouku za odrasle). Za duhovno vodstvo bo skrbel p. Silvin. Cena romanja: 245€, plačilo ob prijavi: 70€.