Skoči na vsebino

Avgust 2014

urnik

 

Veroučni urnik bo na razpolago po 20. avgustu 2014!

 

 

VELIKI ŠMAREN
»Marijino vnebovzetje kristjana spominja, da je človek ustvarjen zato, da se odpre, da se umakne in pusti, da se lahko razodene Bog… kajti potem, ko je izgubil Božjo luč, se želi človek za vsako ceno uveljaviti in dokazati, največkrat žal napačno: nasproti Bogu in bližnjemu…
Marijino vnebovzetje pa nam govori: zveličal se boš, ko boš nehal v ospredje postavljati sebe, ampak šele ko boš dal prostor Bogu in Njegovi odrešujoči ljubezni!«
(Rafko Valenčič)

»Vsemogočni Bog,
Brezmadežno Devico Marijo, mater svojega Sina,
si s telesom in dušo vzel v nebeško slavo.
Naj bomo vedno usmerjeni v to, kar je Božje,
da bomo v nebesih deležni njene slave.
Po našem Gospodu Jezusu Kristusu, tvojem Sinu,
ki s teboj v občestvu Svetega Duha
živi in kraljuje vekomaj.
Amen.« (Rimski misal)

V juliju in avgustu je PISARNA ČEZ DAN ZAPRTA, na razpolago smo SAMO PO JUTRANJI IN VEČERNI MAŠI! 

• Na Veliki šmaren, 15. avgusta, bodo svete maše v naši župniji kakor ob nedeljah, tudi v Stari cerkvi ob 11h.

V ČETRTEK pred prvim petkom, 31. julija, bomo ob 18h v češčenje izpostavili Najsvetejše in molili za nove duhovne in redovne poklice ter svetost poklicanih.

V PETEK, 1. avgusta dopoldne bomo po domovih obiskali bolne in ostarele ter jim prinesli obhajilo ter omogočili sv. spoved. Ob 18. uri bomo slavili usmiljeno Jezusovo in brezmadežno Marijino Srce.

V SOBOTO, 2. avgusta bomo obhajali PRAZNIK DEVICE MARIJE ANGELSKE v PORCIUNKULI. Privoščite si srečajte z Gospodom v zakramentih sprave in evharistije ter prejmite porciunkulski odpustek, ki nam ga je sv. Frančišek Asiški izprosil za ta praznik!

KOMARJEVO NEDELJO bomo letos praznovali prav na god sv. Jerneja, 24. avgusta – povabljeni v Staro cerkev na žegnanje ob 11h in na kulturni program ob 17h!

Mašni nameni za avgust so tukaj: mašni nameni avgust 2014