Skoči na vsebino

Binkošti, 5. junij 2022

PONEDELJEK, 6. junij – Marija, mati Cerkve

11.00 – v pisarni sprejemamo mašne namene za meseca julij in avgust!

PETEK, 10. junij

20.00 – tajništvo ŽPS

Sveta Trojica

NEDELJA SVETE TROJICE, 12. junij

10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 6. razreda in njihovi starši

20.00 – katehetski svet


EKIPE PROSTOVOLJCEV ZA NOVO MAŠO

Do nove maše nas loči le še slab mesec, zato vas prosimo, da se javite in vključite v skupine, ki smo jih oblikovali za pripravo pogostitve in programa po sv. maši na igrišču. Glede na svoje zmožnosti se lahko vključite v naslednje ekipe: tehnična (šotor, mize, klopi, ozvočenje), kulinarična (meso z žara, kruh, priloge), postrežbena (prigrizki, pijača, kava), prometna (usmerjanje na parkirišče pri ŽAK) in zdravstvena (prva pomoč). Razpredelnica vas čaka v pisarni ali pa se obrnite na člane ŽPS.


ZAHVALA ŠMARNIČARJEM

Ob koncu meseca maja bi se rad zahvalil, vsem, ki ste pripravili in brali šmarnice tako za odrasle kot za otroke. Za tiste, ki ste jih zamudili, pa nekaj misli za premišljevanje…»Marija, kraljica mučencev… Globoki umi, kot je bil arhitekt slovenske državnosti, dr. Lambert Ehrlich, je že dolgo pred vojno slutil, da prihajajo resni časi. Zato je vzgajal dijake in študente v močne osebnosti, ki bodo kos brutalnemu političnemu sistemu, ki si je zastavil za cilj uničenje krščanstva. Ko so ga pred 80 leti pokosile krogle primitivnih komunističnih likvidatorjev, so ljudje pristopili in namočili svoje prtiče v kri mučenca. Mučenca, ki je od otroških let pod Svetimi Višarjami  častil Marijo…« (Jurij P. Emeršič)


KOLEDAR DOGODKOV:

  • Sobota, 18. junij ob 9hgeneralno čiščenje cerkve pred novo mašo, h kateremu vabimo vse, ki ste pri močeh!
  • Nedelja, 19. junij ob 10h – zaključna katehetska maša in podelitev spričeval
  • Nedelja, 3. julij ob 10h – NOVA MAŠA diakona Roka Gregorčiča
  • 7. – 13. avgust: letovanje v STRUNJANU za ministrante, otroški in mladinski zbor ter animatorje – prijavnice dobite v zakristiji oz. pri p. Gregorju!
  • 22. – 26. avgustORATORIJ za otroke in najstnike bo letos potekal pod naslovom »Za Božjo slavo!«, glavni junak pa bo sv. Ignacij Loyolski. Prijavnice dobite pri katehetih ali tukaj PRIJAVNICA

Mašni nameni v tem tednu