Skoči na vsebino

I. ADVENTNA NEDELJA, 27. november 2016 – NEDELJA KARITAS

karitas »Prehodil sem dolgo pot, predno sem spoznal, da cilj in namen Karitas ne more biti v tem, da bi človeštvu odvzeli stisko in pomanjkanje in ga osvobodili njegovih problemov. Pri Karitas si prizadevamo, da bi zaživela v čim večji meri vrednota karitas (=ljubezen do bližnjega). Končni cilj ni v tem, da bo v svetu manj stiske, manj pomanjkanja, manj trpljenja ali problemov  – tudi to! – ampak več karitas (=ljubezni). Če bi bilo bistvo Karitas samo v tem, da odpravljamo stiske in trpljenje, bi lahko obupali, ker lahko naredimo tako malo. In če bi kdo to lahko naredil, bi Jezus lahko naredil veliko več kot mi. Pa je tudi on rekel: uboge boste vedno imeli med seboj. Toda ubogi naj bi bili naši učitelji, imeli naj bi mesto v naši družbi, v naši Cerkvi – in imeli naj bi možnost, da spregovorijo in da jih slišimo. V današnjem času je veliko različnih oblik uboštva. Karitas pomeni vrniti ubogim njihovo človeško dostojanstvo.«  Fridolin Kissling, predsednik Caritas Europa

SREDA, 30. november

  • 20.15 – zakonci sv. Eme

ČETRTEK, 1. december – prvi v mesecu

  • 18.00 – molitvena ura za nove duhovniške in redovniške poklice

PETEK, 2. december – prvi v mesecu

  • Delitev zakramentov ozdravljanja našim bolnikom in ostarelim po domovih.
  • 18.00 – češčenje usmiljenega Jezusovega in brezmadežnega Marijinega srca

II. ADVENTNA, 4. december

  • 10.00 – sv. maša za starejše in invalide, ki jo pripravlja Servis dobrote mladih iz Franči-škovega študentskega doma, poje Mladinski zbor
  • 11.00 – druženje in kosilo za starejše in invalide v dvorani

 

miklavz-nasl16.00 – sveti MIKLAVŽ bo obiskal in obdaroval naše otroke (od 3. leta do 3. razr.) v žup.  dvorani, kjer mu bomo priredili sprejem z igro za otroke in pevskim zborčkom. Prijavnice sprejemamo do ponedeljka, 28. novembra!

 

MARIJA ROMARICA bi v adventnem času rada obiskala šišenske družine, zato se kar pogumno prijavite na seznam v zakristiji – posebej vabljene družine prvoobhajancev; poleg Marije lahko povabite v goste tudi katerega od patrov!

V KIOSKU dobite Družinsko pratiko ter Marijanski in namizni koledar za leto 2017, vabimo pa tudi k nakupu novih Plečnikovih razglednic za praznična voščila!