Skoči na vsebino

I. ADVENTNA, 3. december 2017 – NEDELJA KARITAS

I. ADVENTNA, 3. december – NEDELJA KARITAS

»Tudi Jezus je rekel: uboge boste vedno imeli med seboj. Toda ubogi naj bi bili naši učitelji, imeli naj bi mesto v naši družbi, v naši Cerkvi – in imeli naj bi možnost, da spregovorijo in da jih slišimo. V današnjem času je veliko različnih oblik uboštva. Karitas pomeni vrniti ubogim njihovo človeško dostojanstvo.«
Fridolin Kissling, predsednik Caritas Europa

PONEDELJEK, 4. december

  • V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca januar in februar 2018!

TOREK, 5. december

  • 17.00 – naše otroke (ki so jih starši prijavili!) bo obiskal sv. Miklavž, mladi pa bodo zaigrali zgodbo o čevljarju Martinu
  • 18.00 – miklavževanje za skupnost oseb s posebnimi potrebami Vera in luč

SREDA, 6. december – sv. Miklavž

  • 20.30 – zakonci sv. Eme

PETEK, 8. december – BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE; svete maše bodo ob 7h, 10h in 19h.

”Po grehu Adama in Eve Bog ni hotel, da bi bilo človeštvo prepuščeno na milost in nemilost zlu. Zato si je zamislil in hotel Marijo, sveto in brezmadežno v ljubezni, da bi postala Mati človekovega Odrešenika.

Na težo greha Bog odgovarja s polnostjo odpuščanja. Usmi-ljenje bo vedno večje od slehernega greha in nihče ne more omejevati Božje ljubezni, ki odpušča.” (papež Frančišek)

  • 20.00 – tajništvo ŽPS

SOBOTA, 9. december

  • 8.30 – začetek postavljanja jaslic: prinašanje materiala s cerkvenega podstrešja in zbijanje ogrodja – ekipa starejših ministrantov prosi za pomoč mladince in študente!

II. ADVENTNA NEDELJA, 10. december

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 3. razr. in njihovi starši, poje Otroški zbor

MARIJA ROMARICA bi v adventnem času rada obiskala šišenske družine, zato se kar pogumno prijavite na seznam v zakristiji ali pri katehetih – posebej vabljene družine prvoobhajancev; poleg Marije lahko povabite v goste tudi katerega od patrov, da bo skupaj z vami in Marijo molil v pripravi na praznik Jezusovega rojstva!

 

 

V KIOSKU dobite Družinsko pratiko ter Marijanski in namizni koledar za leto 2018.