Skoči na vsebino

I. ADVENTNA NEDELJA, 1. december 2019 – NEDELJA KARITAS

1-advent

»Pot dobrote se začne z odločitvijo: moje poslanstvo je živeti pošteno in doprinašati k življenju drugih. To pomeni, da sem sposoben sočustvovati, ne samo s sebi ljubimi, ampak z vsakomer, ne glede na njegov položaj, vero ali osebne lastnosti. Pomeni, da se trudim svoj čas in talente posvečati svojemu poslanstvu. Pomeni, da sem proaktiven in gledam naprej – kaj, kje, kako. Pomeni pa tudi, da znam reči ne, kadar je treba… Papež Frančišek je v apostolski spodbudi Veselje evangelija zapisal: »Kadar se notranje življenje zapre v lastnih koristih, ni več prostora za druge, ni posluha za uboge, ne poslušamo več Božjega glasu, ne uživamo več blagega veselja njegove ljubezni, ne utripa navdušenje za dobro.«
Cveto Uršič, generalni tajnik Slovenske karitas

ČETRTEK, 5. decembermiklavz

  • 17.00 – sv. Miklavž bo obdaril samo prijavljene otroke od 3. leta do 3. razreda; sodeluje  dramska skupina in OPZ (dvorana)

PETEK, 6. december

  • 17.00 – odhod prvoobhajancev (21) na duhovni vikend k Novi Štifti pri Ribnici, kjer se bodo s pomočjo kateheta in animatorjev pripravljali na prvo sveto spoved in evharistijo

II. ADVENTNA NEDELJA  – BREZMADEŽNA, 8. december

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 4. razreda in njihovi starši, poje OPZ
VABILO NA PREDAVANJE
19.45 – vabimo vas na adventni večer, na katerem bomo prisluhnili gospe Silvi Matos. Svoje pričevanje je naslovila: »ŽIVETI POLNOST ŽIVLJENJA V VSEH OBDOBJIH«. Silva Matos je diplomirana psihologinja in terapevtka. Že kot študentka je predavala o lepem vedenju, čuječnosti in spodbudah pri vzgoji. Kot psihologinja je delovala v gospodarstvu, bančništvu ter kot svetovalka za šolsko mladino in izobraževanje odraslih. Bogastvo izkušenj črpa iz svojega dela in povezanosti z ljudmi ter iz številne družine, iz katere izhaja in tudi družine, ki sta jo ustvarila z možem. Njun svet so ljudje, prijatelji in knjige. Zberemo se v Frančiškovi dvorani, povabite še koga!

*  *  *  *  *

V sredo, 11.12. ob 20h bo v naši cerkvi Evroradijski koncert komornega zbora DEKOR, ki bo ob spremljavi organistke Polone Gantar prepeval slovenske božične pesmi.