Skoči na vsebino

I. ADVENTNA NEDELJA, 29. november 2020 – NEDELJA KARITAS

karitas

NABIRKA I. adventne nedelje bo za našo župnijsko Karitas, ki tudi v času epidemije vsak teden deli pakete hrane in plačuje položnice potrebnim. Svoj dar nakažite na naslov: ŽUPNIJSKA KARITAS Ljubljana – Šiška, Černetova 17, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 02013-0253325019   

Spodbude naših škofov za adventni čas

Adventni venec

Pripravimo adventni venec ter ga postavimo na vidno mesto v svojem domu. Ob njem bomo vsak dan molili in s prižiganjem sveč občutili, da se luč veča. Luč je Kristus, ki razsvetljuje naše dneve in nam prinaša upanje.

Zakramenti

Opravimo sveto spoved ter prosimo domačega duhovnika za prejem svetega obhajila izven svete maše – pri nas vsak dan ob urah rednih maš ali po dogovoru preko telefona oz. e-pošte.

Molitev in sočutna bližina

Vernike vabimo, da v obdobju pred božičem okrepijo osebno in družinsko molitev (pred jedjo in po jedi, Angel Gospodov, rožni venec, molitev za zdravje in zdravstveno osebje), obudijo stare krščanske slovenske pobožnosti, kot je molitev ob Mariji romarici ter prebiranje Svetega pisma. Pridružimo se papežu Frančišku, ki prosi za blagoslov ubogih in zapostavljenih.

Advent naj bo čas tihote, notranjega miru, molitve, spokojnosti in dobrodelnosti. Škofje vabimo vse katoličane, da se letos izognemo medsebojnemu obiskovanju, pozornost in bližino svojim dragim pa izkažemo s telefonskim klicem ali s pisnim voščilom.


V pisarni sprejemamo mašne  namene za januar in februar!


miklavz

SVETI MIKLAVŽ bo moral žal ostati v »samo-izolaciji«, zato letos ne bo skupnega  obdarovanja.  Še vedno pa ga bomo lahko povabili na svoj dom! Zato vas, starši, sv. Miklavž naproša, da mu s svojo iznajdljivostjo vi kot angelčki pomagate pri obdarovanju…

ADVENTNI IN MARIJANSKI KOLEDARJI – veroučenci lahko pridete v cerkev (mizica za tisk) po Adventni koledar z zgodbo in molitvijo za vsak dan ter pobudo Otroci za otroke; za odrasle pa smo naročili Marijanske koledarje – dobite jih v pisarni!

MARIJA ROMARICA bo letos po župniji potovala virtualno, obrednik za molitev ob njej najdete na tej povezavi: MARIJA ROMARICA OBREDNIK (pdf)

OBNOVA DRENAŽE ob Stari cerkvizaradi zamakanja vode iz hriba, smo morali v celoti obnoviti in poglobiti odvodnjavanje na desni strani cerkvene ladje. Račun za delo je 5.694€, dve dobrotnici sta že prispevali 1.000€ – Bog lonaj!

Mašni nameni v tem tednu