Skoči na vsebino

I. postna nedelja, 10. marec 2019

I.    POSTNA NEDELJA, 10. marec

  • 18.30 – križev pot

PONEDELJEK, 11. marec

  • 20.00 – seja ŽPS

V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca marec in april!

SREDA, 13. marec

  • 18.30 – križev pot
  • 19.30 – postno premišljevanje v dvorani Teološke fakultete, Poljanska 4: Slovenske podobe zla, predava avtor knjige dr. France Cukjati, teolog in zdravnik

PETEK, 15. marec

  • 17.00 – medgeneracijske ustvarjalnice: izdelovanje okrasnih vazic pod vodstvom katehistinje Helene Crček
  • 18.30 – križev pot molijo birmanci

SOBOTA, 16. marechouse clean

Za čiščenje cerkve so na vrsti veroučenci in starši 8. razreda!

II. POSTNA NEDELJA, 17. marec

  • 10.00 – pri družinski maši bomo sprejeli med ministrante dva nova kandidata, pridružili pa se nam bodo tudi študenti Frančiškovega študentskega doma in njihovi starši; poje Župnijski zbor
dr. France M. Dolinar: Sveto in svet na Slovenskem nekoč in danes
20.00 – v goste smo povabili voditelja Nadškofijskega arhiva, zgodovinarja prof. dr. Franceta M. Dolinarja. V njegovem predavanju z naslovom “Sveto in svet na Slovenskem nekoč in danes” se bomo seznanili s slovenskimi “svetniki”, blaženimi in božjimi služabniki ter s pogoji in merili za dosego  svetništva – vljudno vabljeni v župnijsko dvorano!

*  *  *  *  *

POSTNO ROMANJE

Vabimo vas na Svete gore ob Sotli, kamor bomo poromali v soboto, 23. marca ob 7h. Ogledali si bomo tudi samostan z lekarno v Olimju in molili ob baročnem križevem potu v Šmarju pri Jelšah. Prispevek za prevoz in kosilo: 25€. Prijavite se v pisarni!

PRVOMAJSKO ROMANJE

Od 1. do 4. maja 2019 vas skupina Verouk za odrasle pod vodstvom p. Silvina vabi na romanje v severno Italijo: ogledali si boste Padovo z grobom sv. Antona, Torino z relikvijo Jezusovega mrtvaškega prta, svetišče »črne Marije« v Oropi in še kaj. Cena: 315 €, prijave in informacije na info@turtur.si ali 041-336-812 se zbirajo do zasedbe mest.