Skoči na vsebino

I. postna nedelja, 21. februar 2021

18.30 – križev pot bomo spremljali vsak na svojem mestu v klopeh, od postaje do postaje se bodo pomikali samo ministranti s križem in svečama!

PONEDELJEK, 22. februar

V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca april in maj!

SREDA, 24. februar – sv. Matija, apostol

18.30 – križev pot

20.30 – zakonci sv. Eme (po zoom-u)

PETEK, 26. februar

18.30 – križev pot


Za poglobitev duhovnosti in odnosa z Bogom vam skupaj s člani ŽPS v postnem času priporočamo tudi spremljanje vsebin, ki so dostopne na spletu:

  • Jože Plut, župnik na Polici pri Grosupljem:

www.facebook.com/Jo%C5%BEe-Plut-%C5%A0orc-%C5%BEupnik-100676824921953/

  • Postne spodbude za mlade:

https://portal.pridi.com/akcije-delijezusa/

  • Sreda, 24. februar ob 19.30:
    V REVOLUCIONARNIH PROCESIH NA ZAPOR ALI SMRT OBSOJENIH 480 SLOVENSKIH DUHOVNIKOV, predavatelj: prof. dr. Janez Juhant. Za udeležbo na predavanjih preko Zoom-a se prijavite na: https://forms.gle/JBUmw22C1TrRiAYZ6

II. POSTNA NEDELJA, 28. februar

18.30 – križev pot


PEPELNIČNA NABIRKA, v kateri smo zbrali 670€, bo namenjena družini, ki se sooča s težko boleznijo enega od otrok – Bog povrni!


Post je čas za prenovo vere, upanja in ljubezni

»Ko Jezus učencem naznani svoje trpljenje, smrt in vstajenje, jim razkrije globok pomen svojega poslanstva in jih pokliče, naj se mu pridružijo za odrešenje sveta. V tem času spreobrnjenja prenovimo svojo vero, zajemimo »živo vodo« upanja in z odprtim srcem sprejmimo Božjo ljubezen, ki nas spreminja v brate in sestre v Kristusu.

Med velikonočno vigilijo bomo obnovili obljube našega krsta, da se bomo po delovanju Svetega Duha prerodili v nove ljudi. A že pot posta je – tako kot celotno krščansko potovanje – vsa v luči vstajenja, ki spodbuja čustva, drže in odločitve tistega, ki hoče slediti Kristusu. Post, molitev in milo-ščina nam omogočajo, da utelesimo iskreno vero, živo upanje in dejavno ljubezen…« (iz spodbude papeža Frančiška)


Mašni nameni v tem tednu