Skoči na vsebino

II. adventna nedelja, 4. december 2016

II. ADVENTNA NEDELJA, 4. december

  • 10.00 – sv. maša za starejše in invalide, ki jo pripravlja Servis dobrote mladih iz Frančiškovega študentskega doma, poje Mladinski zbor
  • 11.00 – druženje in kosilo za starejše in invalide v dvorani
  • 16.00 – obisk in obdarovanje sv. Miklavža v dvorani

PONEDELJEK, 5. december

  • V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca januar in februar 2017!

SREDA, 7. december

  • 17.00 – sestanek za starše 1. razreda

ČETRTEK, 8. december – BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE; svete maše bodo ob 7h, 10h in 19h.

”Po grehu Adama in Eve Bog ni hotel, da bi bilo človeštvo prepuščeno na milost in nemilost zlu. Zato si je zamislil in hotel Marijo, sveto in brezmadežno v ljubezni (prim. Ef 1,4), da bi postala Mati človekovega Odrešenika. Na težo greha Bog odgovarja s polnostjo odpuščanja. Usmiljenje bo vedno večje od slehernega greha in nihče ne more omejevati Božje ljubezni, ki odpušča.” (papež Frančišek)

  • 20.00 – srečanje za liturgične bralce bo vodil radijski voditelj Jože Bartolj – vabljeni tudi novi kandidati!

PETEK, 9. december

  • 20.00 – sestanek tajništva ŽPS

SOBOTA, 10. december

  • 8.30 – začetek postavljanja jaslic: prinašanje materiala s cerkvenega podstrešja in zbijanje ogrodja – ekipa ministrantov prosi za pomoč!
  • 10.00 – duhovna obnova za prostovoljce Karitas iz ljubljanskih frančiškanskih župnij

 

III. ADVENTNA, 11. december

  • 10.00 – sv. mašo oblikujejo veroučenci 3. razreda in njihovi starši, poje Otroški zbor

 

Adventna akcija Otroci za otroke Veroučenci bodo zbirali denar za otroke v revnih misijonskih deželah. Misijonsko središče je v ta namen izdalo Adventni koledar, ki za vsak dan prinaša misel iz evangelija ter zgodbo, ki ima vzgojno-pastoralni pomen. V sredini je načrt za škatlico za darove, ki jih bodo otroci položili pred Jezusa v jaslicah na praznik Svetih treh kraljev (kovance, prosimo, zamenjajte v bankovce!)

V nabirki na I. adventno nedeljo ste prispevali 1.623€ – hvala za vaše darove, ki bodo preko prostovoljcev Karitas dosegli pomoči potrebne med nami!

MAMA, OČE IN OTROCI – Evropska državljanska pobuda za zaščito zakonske zveze in družine

Zakonodaja v nekaterih državah več ne ščiti zveze med moškim in žensko, ki edina  zagotavlja, da ima otrok mamo in očeta. Preprečimo, da bi EU z novimi opredelitvami pritiskala na države članice. Časa imamo le še do nedelje, 11.12., da v Sloveniji zberemo zahtevanih 6.000 podpisov. Potrebujete samo svojo identifikacijsko številko (EMŠO). Glej: www.mumdadandkids.eu/si