Skoči na vsebino

II. nedelja po božiču, 2. januar 2022

Za vstop v cerkev in sodelovanje pri bogoslužju je obvezno izpolnjevanje PCT pogojev za vse udeležence starejše od 12 let.

Pri sebi morate imeti ustrezno potrdilo na papirju ali telefonu in osebni dokument!

Med bogoslužjem moramo nositi kirurške ali FFP maske!

POGOJE PCT BOMO NA VHODU PREVERJALI!
Brez izpolnjenega pogoja vstop v cerkev ne bo možen!

PONEDELJEK, 3. januar

11.00 – v pisarni sprejemamo mašne namene za meseca februar in marec 2022!

SREDA, 5. januar – tretji sveti večer

ČETRTEK, 6. januar – Gospodovo razglašenje ali Sveti trije kralji

sveti-trije-kralji

Svete maše bodo ob 7h, 10h, 17.30 in 19h.

17.30 – otroci naj prinesejo hranilnike z darovi za otroke, ki so jih zbirali v adventnem in božičnem času, in jih položijo v jaslice pred oltarjem!

Jezus se je najprej razodel pastirjem, nato pa  tudi zastopnikom tujih narodov. Modri z Vzhoda so namreč že v prvi Cerkvi veljali za predstavnike poganskega sveta, saj so bili preko njih na nek način h Kristusu pritegnjeni vsi narodi zemlje. To pomeni tudi začetek misijonskega značaja Cerkve. Modre je po svetopisemskem izročilu vodila zvezda, ki jih je privedla k Jezusu. Pred Njim so se poklonili, ga počastili in ga priznali za mesijanskega kralja ter ga tako »razglasili« med svojimi rojaki.

18.25 – molitev pred Najsvetejšim za nove duhovniške in redovniške poklice

PETEK, 7. januar – prvi v mesecu

Delitev zakramentov ozdravljanja bolnim in ostarelim po domovih.

20.00 – tajništvo ŽPS

NEDELJA JEZUSOVEGA KRSTA, 9. januar

NABIRKA bo za kritje stroškov prenove sistema elektronskega krmiljenja orgel, ki znašajo 9.500€. Prejšnji mesec smo pri nedeljski nabirki zbrali 855€, poleg tega so anonimni darovalci prispevali še 1.050€, skupaj že 9.030€ – manjka torej le še 470€!

10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 3. razreda in njihovi starši, poje OPZ


PASTIRSKO PISMO OB ZAČETKU LETA GOSPODOVEGA 2022

nadškof Stanislav Zore

»… Vendar smo v tem letu spoznali še nekaj – med nami se je začel proces delitve. Začelo se je z nezaupanjem, ki smo mu dovolili vstopiti v naše misli in odnose. Zaprli smo se v svoj »mehurček«, v družbo enako mislečih in začeli načelno odklanjati vsa drugačna mnenja. Nekateri so zdvomili tudi nad papežem… Kaj bomo storili v letu, ki ga začenjamo? Bomo poglabljali jarke med nami, bomo še večali razdalje? Odgovor na ta vprašanja je tudi vztrajanje na sinodalni poti, ki smo jo na povabilo papeža Frančiška začeli po vseh škofijah sveta…«

nadškof Stanislav


Mašni nameni v tem tednu